När andra ljuset brinner…

…är det dags att tjoffa upp lite mer julpynt och intensifiera stämningen. I dag har jag hängt upp tomten. Förra året stod han här och pyntade men i år håller han koll från väggen. Vi har för övrigt tänt ljus, druckit varm choklad, sett julkalendern och åkt pulka i snöyran. Nu njuter jag av lite lugn och ro medan killarna sover middag. Eller ska sova, bör jag nog säga. Av ljuden från sovrummet att döma har de snarare kittel-krig i sängen. Men det är ju också viktigt att hinna med. Glad andra advent på er!

Share on Facebook

Våga färg!


Jag har länge tyckt att vi skulle slipa vårt gamla matbord och måla det rosa. Jag erkänner, jag har tjatat en del om det men mannen har inte velat ge med sig. Han tycker att inredningskompromissandet har gått lite över styr sedan jag övergav vitt för färg och han stannade kvar. Hur som helst, för någon månad sedan fick jag snilleblixten att vi skulle måla det i guld i stället. Hur coolt hade inte det varit liksom?? När jag kom hem efter en vecka utomlands hade han slipar bordet och målat det…rosa. Ha! Vi bytte ut den turkosa mattan under mot en likadan fast rosa och det blev så himla fint. Nu är vi lite småkära i vår matplats båda två.

Share on Facebook

På plats!

Nu är tavlan jag köpte av Moa uppe. På bästa platsen över pianot får den hänga. Den är verkligen väldigt fin tycker vi här hemma.

Share on Facebook

En cirkus i vardagsrummet

När vi såg tältet i affären sade jag direkt: Åh, E hade älskat ett sådant! Mannen tittade på mina tindrande ögon och muttrade något om att E hade blivit lika glad över en pappkartong men att jag skulle älska ett sådant. Sagt och gjort (eh, typ), vi köpte ett cirkustält, version mini. Mitt i vardagsrummet åkte det upp. Och det är fantastiskt! E blev som galen när det sattes upp och kastade sig över det innan det var klart. Och när man kryper in i det känns det som ett Harry Potter tält! D.v.s. så mycket större på insidan än utifrån. Vi fick plats alla tre om vi vuxna hade benen lite utanför. Jag har slängt in ett täcke på golvet i manegen för att man ska kunna mysa (och inte slå sig när man gör akrobatik) och vi (jag) har redan börjat fundera på hur föreställningen ska läggas upp. Men när jag försökte få mannen att inse att det är en bra idé att sova i tältet sade han bestämt nej. Så det får vänta tills E är stor nog att vara med och rösta. För då ska vi nog bli två mot en i frågan!

Share on Facebook

…så gör vi det en annan dag.

Häromdagen åkte vi till en av mannens favoritaffärer: Hornbach. På Hornbach finns allt. Där köpte vi det mesta under renoveringen inklusive kattsand, kattmat, lampor och badkar. Vi har till och med hittat på egna små jinglar som vi sjunger i bilen på väg dit. Hur som helst. Den här gången skakades dock vår tro i grundvalarna då de varken hade de lister eller den våg vi var ute efter. Men vi hämtade oss snabbt och spontanköpte ett litet utebord till trädgården i stället. Och jag tror faktiskt vi är gladare över det än vi hade varit över listerna. De kan vi alltid sätta upp en annan dag.

Share on Facebook

Min nya matta!

I dag har männen varit hemma med alla fyra barnen medan jag och Lina gjort Malmö. Vi loppisfyndade, åt lunch på Vapiano, förberedde morgondagens projekt och shoppade lite i allmänhet. Till exempel köpte jag den här underbara turkosa plastmattan på Rusta. Väldigt fin och väldigt billig. E gillade den direkt och nu ligger den under matbordet och gör livet lite gladare.

Share on Facebook

Idag är en kalasdag!

I går gick jag en sväng i byn för att leverera en beställning. Ha, det lät något det! Under påskutställningen var det framför allt en sak som sålde. Det jag kallar kalas-print. Det är en print jag gjort till små eller stora barn och som jag tänker att man ska bli glad av att se. Jag sålde de jag hade tryckt upp och fick beställningar på fler. Himla kul! Framför allt eftersom det var första gången jag visade upp något liknande. Då är man ju alltid lite nervös. Tänk om alla andra tycker annorlunda. Att min konst är skit. Fast då brukar jag tänka att så länge jag gillar det får det gå. Och än så länge är ju E för liten för att själv välja vad han ska ha på väggarna, haha!

Share on Facebook

Att sova bland blommor

Jag känner att det har varit mycket barnprat, kalas och recept här på sistone så nu tänkte jag ta tillfället i akt och prata om något annat. Vårt sovrum. Eller vår säng närmare bestämt. Eftersom E inte vill sova själv (och vi inte vill sova själva) sover han oftast hos oss. Eftersom han klättrar hej vilt nu så flyttade vi in sängen till väggen, till ett hörn. Men eftersom vi bor i ett gammalt dragigt hus med putsade väggar blir det ett fasligt kallras vid väggarna. För er som, liksom vi, trodde att kallras egentligen bara var något man sade och inte finns på riktigt kan jag berätta att det är fel.

Den fina mobilen över sängen gjorde bästisBellan till E när han föddes.

Så, efter några dagars diskuterande kom vi fram till att vi skulle bygga en sänggavel och klä in med skummgummi och tyg. Underbart överens åkte vi till Stoff och stil för att köpa tyg. Väl där insåg vi att vi inte alls var överens då mannen gick fram till enfärgade tråkiga tyger och jag direkt till den härliga mönstrade sektionen. Efter lite diskussion köpte vi ett blommigt tyg och tog med oss hem. Det var svårt att få det att se snyggt ut på bild men ni ser ju ungefär konstruktionen. Det är utsågad MDF-skiva, klädd med skummgummi och tyg. Häftat med häftpistol. Och faktiskt skapar den en hel massa vårkänslor. Det är som att gå och lägga sig på en blomsteräng varje kväll. Och det är ju inte så pjåkigt!

Share on Facebook

Dan före (kalas-)dan

Vi putsar och fejar, skrubbar och bakar idag. I morgon bitti ska vi dekorera huset och ha fest. I går provbakade vi tårtan, som blev typ asgod! Jag är så himla uppspelt inför helgen. Förlåt att jag tjatar men det här är stort för mig. I kväll ska 50 fiskdammspåsar fixas och choco-pops doppas. Det lär bli sent men kul…Share on Facebook

Gubben i lådan

I dag ska vi städa lite här. Bebisen hjälper så klart till. I bland tar det lite längre till då men det är ju desto roligare. (Om ni tycker att det är mycket godsaker som skymtar i bakgrunden så är det för att det är den så kallade godislådan han sorterar för tillfället.) Det är tråkigt att städa så vi får se hur långt vi kommer. I helgen kom vi inte särskilt långt. Men å andra sidan hade vi det hemskt trevligt medan vi gjorde andra saker.

Share on Facebook