Dagens bästa den 4:e juni

I dag har jag varit hemma med en E som varit betydligt piggare än igår och förrgår. Vi har jagat fåglar och cyklat över trösklar. Och så tog vi en sväng till Malmö och park-hängde med bästisBellan och Jonas som nu äntligen är på rätt plats igen! Mannen har varit iväg och föreläst och kommit hem och tjoat sommarlov med stora bokstäver. Sedan har jag pratat böcker och druckit bubbel och är nu alldeles lagom redo för sängen.

Dagens bästa den 4:e juni
1.) Att E verkar pigg igen
2.) Att mannen har sommarlov
3.) Att jag ska ha mina sista elevföreställningar i morgon
4.) Bokklubb och bubbel hos Stina
5.) Parkhäng med Bella och Jonas
6.) Under över alla under men jag har köpt ett par löparskor
7.) Oväntad skatteåterbäring på kontot, häpp!
8.) Ett träningspass där jag slog alla mina tidigare rekord, hurra!

Share on Facebook

Dagens bästa den 27:e maj

Puh. I kväll har jag haft ett genrep inför i morgon och en föreställning direkt på det. Jag hade lite glömt hur utmattande det är så här års. Det är som mest intensivt på jobb inför skolavslutningen och det känns som om jag springer omkring med fyrahundra saker i huvudet samtidigt och minst lika många i händerna. Men samtidigt är det otroligt tillfredsställande. Att få beta av föreställningarna, peppa eleverna, se dem ta plats på scen och ta för sig. Och publikens jubel och jag som bara kan stå där alldeles utpumpad efteråt och vara stolt över dem! Det är härligt! Men. Dagens bästa var given redan från i morse.

Dagens bästa den 27:e maj
1.) Edvard och jag gör oss i ordning för förskolelämning. Plötsligt tar han min hand och drar med mig in på kontoret. “Pappa ochå pom” (pappa ska också komma) säger han och tar mannens hand i sin lediga. Vi går ut i hallen. Där breder han ut sina små armar och omfamnar oss i en stor gruppkram. Sedan gnuggar vi näsor pussas hullerombuller medan vi alla fnissar och säger mmmm. Och så kramas vi igen. Och igen. Och igen. Sedan går vi alla tre hand i hand till Föris och vinkar av varandra inför dagen.

Share on Facebook

Dagens bästa den 26:e maj

Förutom att vår park-picknick regnade bort i dag och kaffet fick drickas i bilen har detta varit en fin dag! Vi har varit på fler loppisar, fyndat klänningar, besökt vintagemässan i Malmö, köpt en alldeles för dyr hatt, plockat blommor, bildat ett aktiebolag och en hel del annat. Nu har vi precis avslutat kvällen med en banoffee pie för att lyxa till det lite på Mors dag.

Dagens bästa den 26:e maj
1.) Att vakna av att E låg och drog i mitt täcke, jag vek upp en flik och han rullade in till mig och somnade om. Morgonstund har guld i mun.
2.) Loppisfynd
3.) Vintagemässan med trevliga töser och fina fynd
4.) Kryddträdgård, check
5.) Stormöte i byn, bildande av bolag, hög stämning och högtidlighet
6.) Att mannen kom hem och E:s oförställda glädje när jag slängde ut honom genom fönstret till sin pappa

Share on Facebook

Dagens bästa den 24:e maj

Min arbetsdag var tänkt att bestå av en loppisrunda under vilken jag skulle fynda en hel massa saker till diverse plåtningar och annat. Det blev en hyfsat misslyckad runda. Varannan loppis var tillfälligt stängd eller nedlagd och de jag hittade alldeles för dyra för fynd. Men nog är det vacker på vägarna i Skåne så här års. Och en fin lunchmacka åt jag. För att inte tala om sällskapet jag hade. Så jag är ändå nöjd med dagen!

Dagens bästa den 24:e maj
1.) Spontan klippning
2.) Alla fina utsikter runt om i trakten. Rapsfält, åh!
3.) En fin loppiskjol som var dagens bästa fynd
4.) Världsgod lunchmacka
5.) Min hemgjorda müsli till frukost, är så nöjd att jag äntligen fått tummen ur och testat
6.) Att hänga med föräldrarna

Share on Facebook

Dagens bästa den 23:e maj

Fick sovmorgon en stund i dag eftersom mina första elever var på Skånes djurpark hellre än att ha drama. Men jag överlevde det och hade flera oväntat bra lektioner på dagen. Sedan hämtade jag och skrutten mina föräldrar vid tåget. E var väldigt exalterad över tåget och ville åka med det vidare. Det fick han inte. I kväll har vi spelat fotboll och cyklat som vanligt här i vardagsrummet. Vi har ätit goda laxwallenbergare och gjort en spännande kompott till efterrätt. Jag har dessutom både gjort müsli och lördagsgodis så jag känner mig hyfsat produktiv. Jag har dessutom hoppat omkring här hemma alldeles lyrisk efter ett mail. Och så slapp jag läggningen. Det kan man kalla en finemang-dag.

Dagens bästa den 23:e maj
1.) Sovmorgon
2.) Lektioner över förväntan kul
3.) Att jag hann städa lite
4.) Att jag har producerat müsli, kompott och godis
5.) Att mamma tog hand om läggningen och att E kurade ihop sig på hennes arm och somnade
6.) Ett arbetsutkast på musikvideon jag jobbar med. Så jäkla bra det var! Jag är lycklig!
7.) Att föräldrarna är här på besök
8.) Sist och störst: E kom cyklande ut till mig i köket, kastade sig om min hals och sade “Jag älskar dig” för första gången. Jag typ dog lite av lycka. Så stort! Och vet ni, jag älskar honom också!

Share on Facebook

Dagens bästa den 22:a maj

Våren kom av sig men jag tycker det är ganska mysigt med regn. I kväll är det packning som gäller för mannen ska iväg på jobbturné. Kumla, Norrköping, Sorento och Neapel blir det. Och så kommer han förhoppningsvis hem med väskan full av parmesan sent på Mors dag. Blir perfekt. I dag har jag haft en fin jobbdag och sedan gjort världens lenaste chokladglass. E och jag byggde en koja och satt i den i timmar och myste. I kväll har jag tränat och ätit god middag. Så fort vi packat färdigt ska jag sova. Det har jag längtat efter hela dagen…

Dagens bästa den 22:a maj
1.) Ett fint kort från några andraklassare. De tycker dramalektionerna har gjort onsdagarna till veckans bästa dag.
2.) Kul föreställningsrepetitioner med urbra tredjeklassare
3.) Världens lenaste chokladglass
4.) Kojbygge och häng med världens allra gosigaste finaste sötaste unge
5.) God middag
6.) Att jag orkade träna

Share on Facebook

Dagens bästa den 16:e maj

Oj, hjälp vad jag är trött. Det känns som om detta har varit en oändligt lång dag. Och den har faktiskt varat i ungefär 17 timmar nu så det är väl dags att krypa till kojs. Mannen är iväg på jobb men läggningen blev jättelätt eftersom E somnade i bilen på väg hem (jag har alltså burit in honom, han ligger inte kvar i bilen) vilket är väldigt skönt. Läggningen tar vanligtvis ganska lång tid här hemma… Hur som helst, vad har då varit bra idag?

Dagens bästa den 16:e maj
1.) Fin utvärdering från avslutande klass
2.) Parkhäng med Bella och Jonas
3.) Min fina fyndade stol
4.) Att E somnade i bilen och lät sig bäras in utan att vakna
5.) Att stå och hacka choklad vid midnatt medan jag kollade på oväsentliga youtube-klipp
6.) Att få vara uppe mitt i natten och baka utan att någon vuxen påpekar att klockan är mycket
7.) Lite egentid
8.) Att det finns nygjord glass i frysen, chokladterrin, kardemummakräm och brownies med glasyr i kylen. Förråden är påfyllda och vi är redo för vintern, jag menar helgen…

Share on Facebook

Dagens bästa den 15:e maj

Dagens bästa den 15:e maj
1.) Att jag fick i mig någonting till frukost till sist
2.) Det faktum att ovan nämnda “något” var en milkshake
3.) En fin utvärdering från fina tredjeklassare
4.) Oväntat lunchsällskap
5.) Träningen
6.) Att få storhandla i lugn och ro. I love it!
7.) Att ha kyl och frys överfulla av en massa gott
8.) Mascarponekräm till efterrätt. Världsgott!

Share on Facebook

Dagens bästa den 7:e maj

Jag älskar våren. Det går ju typ inte att låta bli att vara glad när man kan springa omkring i kjol och linne, barfota in och ut ur huset och äta mängder av glass. Och det här med ljusa kvällar. I love it! Det här är den bästa tiden på året, oslagbart!

Dagens bästa den 7:e maj
1.) Ingen migrän idag
2.) Vädret, Våren, Växterna
3.) Jobbmöte i solen och med gott fika
4.) Att göra i ordning ett pysselbord i trädgården
5.) Att jag fått en massa roliga saker gjorda i dag
6.) Att jag har ritat lite. En björn till exempel
7.) Ett pysslat armband

Share on Facebook

Dagens bästa den 6:e maj

Min syster sade i dag att hon inte orkar läsa mina “dagens bästa” så noga för att det bara framstår som mitt liv är så perfekt. Ha ha, skulle jag vilja säga. Ingens liv är väl perfekt och mitt är det verkligen inte. Men för min egen skull är det väldigt skönt att fokusera lite extra på de bra sakerna i tillvaron. De små, som lätt går omärkt förbi om man inte lyfter fram dem. För att jag ska komma ihåg att även jobbiga dagar har något bra med sig. Det kanske låter pretentiöst men är faktiskt sant och därför har jag lovat mig själv att aldrig skriva om de jobbiga sakerna i den här kategorin. Och vet ni vad? Det gör att jag inser att jag faktiskt har det ganska bra vilket är en härlig känsla!

Dagens bästa den 6:e maj
1.) Att jag lyckades avboka en del av förmiddagens stressiga moment och bestämde mig för att ta det lugnt i stället
2.) Att Stina fyller år och att jag hann förbi på lunchen. Världsgod sallad och tre olika desserter på det är ju aldrig fel som måndags lunch…
3.) Ett stort paket på posten idag
4.) Att det trots allt funkade okej att ha med E på jobbet
5.) Att jag hade chokladterrin som väntade i kylen när jag kom hem
6.) Att mannen hade lämnat en present till mig på hyllan i morse. Vardagslyx!
7.) Chokladterrin och dessertvin till middag
8.) Att E somnade i bilen på väg hem så jag slapp nattningen
9.) Att mina elever är så duktiga och kreativa!

Share on Facebook