Svärmors julklapp

Jag har skrivit om min svärmor och hur mycket jag tycker om henne vid flera tidigare tillfällen. Nu tänkte jag berätta vad jag gjort till henne i julklapp! Nej, jag bara skojade. Vad jag gjorde till henne i julklapp förra året ska det bli. Det är ju lite tråkigt så här års tycker jag. En är väldigt kreativ och gör fina julklappar till folk och så kan en inte blogga om det förrän efteråt… Hur som helst, det går ju bra det också. Nu till exempel.

Sonia har fem barnbarn som är hennes stora lycka här i livet. Hon är den bästa farmor/mormor en kan tänka sig. Jag ville ge henne något som avspeglar detta och låter henne bära med sig barnbarnen till vardags. Inspirerad av bland andra Helena valde jag att göra berlocker, siluetter av alla barnen och göra ett armband av. Jag fotade barnen i profil. Ritade av det på papper, vidare över till svart krympplast och klippte ut deras ansikten. Gjorde hål, körde plasten i ugnen, satte på ringöglor och kopplade ihop det hela på en armlänk. (Skulle hon få fler barnbarn finns det plats att fylla på berlocker dessutom.) Himla tjusigt blev det om jag får säga det själv.

Share on Facebook

Pyssel och prål

I påsk ska jag ställa ut igen. Foton, kakor och smycken. Eller kakorna ska väl mer säljas och ätas än betraktas men ändå. Så nu är det bråda dagar i stugan. Redigering, inramning, bakning och pyssel. Vi äter åter vid soffbordet för att alla pärlor och prål har invaderat matbordet. Rätt gemytligt om jag får säga det själv.

Share on Facebook

Med partyskor i öronen

I går var jag och E på 25-års fest i Lund. Det var min vän Margie som firade med grillfest och världens maffigaste tårta. E sprang lycklig omkring på den lilla gräsplätten och jagade frisbee, katter och matade folk med vindruvor. Jag gjorde ett par örhängen till födelsedagsbarnet som hon genast hängde i öronen. Väldigt party allting!

Share on Facebook