Julmarknad i byn

Edvard hjälper till att julskylta

I lördags kickstartade vi den intensiva delen av julsäsongen (smyg-julat har jag ju gjort sedan min födelsedag i början av november) med en idyllisk julmarknad i byn. Det var öppet i Lanthandeln och på Vindsvåningen (min och Stinas butik) och båda ställena var julskyltade till max. Dessutom fanns där lokala hantverkare, ljusstöpare och mycket mer. Nybakade saffransbullar från garagebageriet, glögg, hyacinter, fiskdamm, lotteri och så vidare. På torget sjöng kören julsånger och vi dansade kring granen. Och som om detta inte var nog fanns det en get i tomteluva för barnen att klappa. Torsten heter han och blev omåttligt populär. (Ni kan skymta honom i förgrunden på bilden där kören sjunger.) Jag hade kokat fudge och sytt en hel massa bebisbyxor och barnmössor med mera. Jättekul att så många verkade uppskatta det dessutom. En dam rafsade genast åt sig fyra påsar fudge, spände ögonen i mig och frågade om de verkligen höll till julafton. Det vågade jag inte lova och då ville hon göra en specialbeställning till jul. Hon har nämligen köpt fudgen av mig flera år i rad och fullständigt älskar den. Det gör vi också här hemma! Kokade så klart en extra sats som vi i stort sett glufsat i oss i dag. Glad advent!

     


Share on Facebook

Skördetryck och höstliga färger

I dag höll vi vår allra första workshop på Vindsvåningen. SÅ kul! Jag har inte skrivit så där galet mycket om Vindsvåningen och vad vi gör där men det kommer! Det är ju både ateljéer, skrivarlyor och butik. Ett av våra mål var att hålla minst två olika kurser under hösten och det ena blev Höstlovspyssel för barn 7-12 år och den var i dag! (Nästa blir en virkkväll i november där en får lära sig virka mormorsrutor) Vi hade 11 glada barn som fick trycka tygpåsar med textilfärger och olika grönsaker och frukter. Det blev hur coolt som helst! Dessutom vek vi pompoms (stora pappersbollar) i höstens färger och gjorde magneter med höstlöv i papper. Färg och frukt. Chokladbollar och glada barn. Papperspyssel och klipp och klistra. Bästa jobbet ever, typ!

                    

 

PS. Du kan följa vindsvåningen på instagram (där heter vi “vindsvaningen”) och gilla oss på Facebook (där heter vår sida “Vindsvåningen”). Då får du koll på allt spännande vi har för oss där uppe…

Share on Facebook

NU!

Oj, oj, oj så galet. I morgon är det DAGS! Då slår vi upp dörrarna till vår nya butik “Vindsvåningen”. Vi är utmattade och har tusen saker kvar att göra men vad gör det? Om 10 timmar öppnar vi och då kommer allt kännas stort och fint! Vi har jobbat ungefär dygnet runt senaste veckan med att bygga, städa, inreda, dekorera, prismärka, stryka, göra listor, provsmaka godis och provleka med leksaker. Det senare har en hel del barn hjälpt till med. Kan säga att det uppskruvningsbara plåtleksakerna går hem hos massorna. Har ni vägarna förbi Torna-Hällestad i morgon så KOM! Vi har öppet långfredag 10-16, lördag och söndag 11-15.

Share on Facebook

Stora saker på gång!

Oj, vad mycket som händer nu! Jag är extremt nöjd och utmattad efter en intensiv musikalperiod. Men mer om det senare. För i dag vill jag fokusera framåt. Nämligen två veckor framåt. Fredagen den 18/4, långfredagen slår vi upp dörrarna till Vindsvåningen. Vindsvåningen är min och Stinas gemensamma bebis. Ett kulturkooperativ där det finns skrivarlyor och ateljéer, butik och workshops. Tillsammans med en Josefin kommer vi två att driva butiksdelen. Sälja handplockad vintage, fina garner, handgjorda smycken, prints och mycket mer. Är du i krokarna den 18/4 är du hjärtligt välkommen till invigningen! På bilden är vi trötta och slitna efter en dags målande och städning i vindsvåningen men mycket glada och skålar över påskrivet kontrakt. Vi har dock anlagt våra business-miner på bilden så ni ska förstå hur seriösa vi är. De liknande tröjorna är naturligtvis ett välplanerat drag. Vi ringer nämligen alltid varandra på morgonen för att bestämma kläder.

Share on Facebook