Bo på Bali

     

En dröm sedan länge är att kunna bo utomlands under vintern hemma. Jag blir väldigt påverkad av mörkret och vet att ljuset gör skillnad. Efter mycket prat bestämde vi oss för att passa på under föräldraledighetens sista månader. Så sedan en månad tillbaka befinner vi oss i Ubud på Bali. Vi funderade på om vi skulle åka runt och bo på fler ställen men kände slutligen att det passade oss bäst med bara ett boende. Så vi hyr finaste huset här i två månader. Självklart åker vi runt en del ändå men har huset som bas.

Mannen jobbar en hel del med konsultjobb härifrån och jag försöker rita och skriva så mycket som möjligt. Jag har förstått att det är snö och minusgrader hemma och då känns det extra skönt att vara här och plaska i poolen. Det tog ungefär en vecka för oss att landa. Resan var jobbig och för barnen var tidsomställningen svår och genererade ett par jobbiga nätter. Men nu är vi tillbaka på banan med sena kvällar och tidiga morgnar (suck). Vi äter god mat, dricker mängder av färsk juice och njuter av kultur, dofter och färger. På kvällarna räknar vi ödlor i taket och lyssnar på grodor och ankor som tjoar från risfältet bredvid. Om en vecka kommer min lillasyster på besök och då blir det gissningsvis en massa utfyller och annat skoj.

     

Vill du följa resan mer detaljerat kan du kolla in hashtaggen #bopåbali på instagram. På återseende!

Share on Facebook

Helsingör

Vi försöker så gott det går att mota det grå. Mys, pyssel och julstämning deluxe. Men någonstans kryper vädret under huden. Det grå locket som himlen utgör kan ibland skapa en nästan panikartad känsla hos mig. Men som sagt, vi jobbar på att vända det till något positivt. Till exempel bestämde jag och barnen oss för att följa med när mannen skulle få jobb till Helsingör. Trots att jag bor så nära har jag aldrig varit där. Men hallå, vilket misstag. Där är ju supergulligt. Och alla juliga ljus och pyntade butiker… Vi bestämde oss snabbt för att göra det hela till en mini-semester och tog in på hotell mitt i stan. Redan efter ett par timmar var vi rörande överens om att det minsann får bli en årlig jultradition att åka dit ett par dagar i december.     

Share on Facebook