Årets kulturkväll

Jag är helt utmattad. Har jobbat fram till småtimmarna nu varje natt i en vecka. Och som en tok på dagarna också. I morgon är det kulturkväll i byn och det är verkligen en av årets mysigaste tillställningar tycker jag. Jag ska ställa ut i den gamla affären på torget tillsammans med några andra konstnärer. Tyvärr glömmer jag varje år hur mycket jobb det är med att ställa ut. Jag ska ha två olika bildserier på två olika platser i byn. En om det övergivna Sverige och en från byn. Dessutom ska jag sälja handgjorda örhängen, hemkokad fudge, nya prints och målarböcker. Så den här veckan har det varit redigering, montering, teckning, in och ut på tryckeriet, stå vid spisen, provsmaka och rama. Puh. Tur att det är roligt också! Bilderna kommer att vara med på utställningen och är två av mina personliga favoriter.

Share on Facebook

Gårdby kafé och lanthandel

   

Helgens utflyktstips får bli Gårdby Kafé och Lanthandel på Öland. Vi var där i går och njöt i timmar av den sköna höstdagen och mysiga omgivningen. Barnen sprang omkring och lekte i trädgården och lekstugan medan vi smaskade kakor och drack varm choklad med grädde. Förutom ett kafé där de serverar bakverk (och som dessutom har både glutenfria, mjölkfria och sockerfria alternativ) och säljer godis och diverse delikatesser har de även ett par bodar med inredning och fina kläder till salu. I trädgården finns uteservering, lekstuga, konstverk och ett uterum där man kan sitta och fika. Ett riktigt smultronställe, helt enkelt!

     

Share on Facebook

Höst i byn

I dag jobbar jag hemifrån. Har tusen saker att göra men mannen röt ifrån och tvingade ut mig på en promenad. Jag vet ju hur beroende jag är av ljuset men trots det är det svårt att masa sig ut när det väl är där. Jag hann knappt tio steg innan jag träffade några vänner som var i byn för att besöka förskolan. Trevligt sällskap på promenaden, check. Den som känner mig vet att jag inte är höstens största fan men jag kan ändå njuta av den klara luften och av hur naturen ändrar form och färg. Dock är det inte bara de storslagna färgexplosionerna som tilltalar mig. Jag gillar också de enkla växtskelett som bara står på parad och bildar snygga mönster. Eller en liten ihärdig slinga av grönt som vägrar ge vika och bli röd. Det finns helt enkelt mycket att titta på. Även här i min lilla by. (som vanligt är det bara att klicka på bilderna för att se dem större)

                    

Share on Facebook

Alltså åh, vilken helg!

     

Vädret, vännerna och livet! Vilken fantastisk helg vi har haft! I går skulle vi typ städa och laga mat och härja omkring här hemma. Men så sken solen och vi kände inte alls för det. Så vi hängde ute i stället. Mest på vårt nya trädäck som jag älskar mer än något annat (ja, okej, nästan bara) men också i gräset och en sväng i köket för att baka kaka. På dagen målade mannen dörrar och jag lite allt möjligt medan E mest målade sig själv. På eftermiddagen kom finaste vännerna hit och hängde. Vi skålade i finchampagne för trädäcket och grillade en massa korvar och åt dem med tusen tillbehör. Kändes härligt dekadent att sitta i solen vid femtiden och skölja ner korven med skumpa.

Sedan fortsatte vi med drinkar, kaka och snacks. Grannarna kom över, barnen somnade och vi flyttade in kalaset till vardagsrummet. Framåt  kvällen bestämde Per att han också ville dricka drinkar och då förvandlades det hela till ett pyjamasparty som övergick i sömn och sedan lyxfrukost och förmiddagshäng. Ungarna lekte hur fint som helst och showade med ukulele, hopprep (mickar) och hattar. När vännena åkt hem bestämde jag mig för att flytta. Ja, ut på trädäcket förstås. Så jag tog med mig en madrass, filt och kudde och somnade i solen. I övrigt har jag suttit ute och pysslat, knåpat och ritat lite. Helt lyxigt slappt helt enkelt.

     

Share on Facebook

Hemma hos hösten

Nej, det blev inte direkt något bloggande från Mallorca. Men ni som följer mig på instagram fick ju en hel del uppdateringar ändå=) (#signeocheddäpåmallis). Vi hade en härlig vecka. Sol, bad, mat, drinkar och häng. Vad mer kan man önska liksom? Och så kom vi hem och plötsligt var det höst. September, regn, snuva och halsont är alla tydliga bevis på detta. Men jag misströstar inte. Det här ska bli en sjukt bra och mysig höst. Jag ska balja i mig te och tända lampor, gå långa promenader och hoppa i lövhögar. Och så ska jag pussa och krama på världens bästa familj. Så det ska nog gå det med! Men, åter till sommaren och solen. Det finns så mycket jag inte hunnit dela med mig av. Jag börjar med en liten instagramkavalkad från Mallorca. Fint som snus var det som sagt!

Share on Facebook

En härlig dag!

Vi somnade igår i en väldigt varm campingstuga i Eskilstuna och vaknade glada i hågen runt åtta i morse. Efter en lugn förmiddag med hotellfrukost och städning av stugan packade vi in oss i bilen och åkte på sightseeing. Först besökte vi skolan där mamma och pappa pluggade och möttes. Vi stod utanför elevhemmet där hon bodde och han tydligen sov över en hel del. Så roligt att få ta del av deras ungdom på det här sättet och höra deras romantiska anekdoter om hur de gick hem till elevhemmet tidiga morgnar efter någon dans inne i stan och köpte med sig nybakat bröd från Skogaholmsfabriken på vägen. Självklart tvingade jag dem att posera framför alla “historiska” byggnader vi såg. Efter elevhemmet åkte vi till deras första gemensamma lägenhet. Vi passerade även gamla arbetsplatser och fotbollsplaner.

Därefter åkte vi norrut. Vårt främsta mål för resten av dagen var att stanna på en miljon loppisar. Tyvärr var det en väldigt loppisfattig vägsträcka till en början och jag sov bort besvikelsen. Men plötsligt körde vi av på en mindre väg och hamnade på ett underbart ställe i Sätra Brunn. Jag tror att det hette Bro Arne gård och var den sötaste idyll man kan tänka sig. Vi fikade på ett ställe med gamla tapeter, rutiga förkläden, pelargoner i fönstren och chokladbollar för en femma. Dessutom reade de ut en massa retrokläder i en liten stuga och jag fyndade plötsligt 10 plagg för 140 kr sammanlagt. Och när jag hade gjort det skulle det precis starta en friluftsgudstjänst på gårdsplanen så vi stannade på den. Otroligt lugnt och harmoniskt allting. Nöjda körde vi vidare och hamnade slutligen på en loppis som var alldeles nyöppnad där jag fyndade hur mycket som helst. Bland annat fem söta assietter som kostade 25 kr/st men som visade sig kosta 25 kr för alla och som hon dessutom själv prutade ner till en tjuga. Jag har gått och smålett åt detta mirakel hela kvällen…

Ganska sent kom vi fram till vårt alldeles lyxiga hotell i Gävle och mamma och jag tog en promenad för att proviantera. På hotellrummet åt vi pasta och fajitas. Sedan körde jag en liten modevisning av dagens inköpta plagg och nu ska jag sova. I morgon ska vi besöka pappas födelseort Sandviken och se vad vi hittar på där. God natt och tack för en härlig dag!

Share on Facebook

Fotbollsfest!

Vi befinner oss på mini-semester i Göteborg. I går var vi på fotbollsmatch på Gamla Ullevi. Mannen fick det att min syster med familj i födelsedagspresent i februari och nu var det äntligen dags! Efteråt sade frågade jag mannen varför vi inte ser på sport oftare eftersom det var så kul. För det var det verkligen. Fullsatt, hög stämning, popcorn och flaggor. E och hans kusiner hade gula/blå-tröjor och peppade hela dagen innan. Han ville inte ta av sig tröjan eller ta på något annat över på hela dagen och natten. Eller i ärlighetens namn har han den fortfarande på sig! E älskar när det är mycket ljud och människor, han dansade tjoade och klappade. Det enda han inte gillade var att ingen ville passa honom trots att han ropade åt dem. Han förstod inte alls poängen med att han inte fick springa ner på planen. Vi trodde att han skulle somna i bilen hem till kompisarna vi bor hos men nej, han behövde prata om allt han sett ungefär 20 gånger först. Och spela en hel massa fotboll förstås.

Share on Facebook

Sommarlov

Äntligen! Det har varit lika mycket bloggtorka här som det har varit fullt upp att göra i verkligheten! Men efter några intensiva jobbveckor och en hel massa sömn följt av städning och packning var det äntligen här. Mitt sommarlov! Vi började med att köra upp till Småland och lämna mannen vid färjan till Gotland. Medan han jobbar där hänger E och jag hos hans mormor och morfar och har det fantastiskt skönt. Så fort jag går ur bilen i föräldrarnas grönskande trädgård slappnar hela kroppen av och det blir sommar på riktigt. I dag har vi varit på utflykt. Vi har besökt fem loppisar, tittat till vårt fina torp, fikat nybakade bullar, ätit pizza i Älghult och kört vilse i skogen. I morgon ska vi på skogsutflykt och plocka smultron och kanske kantareller. Det blir fint. Sommar är fint!

Share on Facebook

Edvards första loppisfynd

I går var vi på utflykt hela dagen. På en loppis hittade Edvard en sparkcykel och en hjälm. Sedan var det helt omöjligt att få honom därifrån utan dessa. Som tur var kostade cykeln bara 30 spänn och hjälmen en tia så det var överkomligt. Han pratade om detta resten av dagen och berättade för alla vi mötte vad han köpt. Hundar, kassörskor och förbipasserande bilar. Men han vågade inte riktigt åka på den, vilket kanske var lika bra. Den är ju bra mycket större än vad han är…

Share on Facebook

Glad midsommar!

         

Share on Facebook