Utflykt och loppisar på Österlen

I fredags var det en vintrig dag med spröd luft och värmande solsken. Jag, mamma, pappa och E packade in oss i bilen och åkte på utflykt. Vi fick en superdag. Kaffetermos hade vi med oss och vårt första stopp var på stenugnsbageriet i Dalby där vi provianterade fantastiska kardemummabullar. Sedan körde vi vidare mot Österlen.

     

Vi hamnade i Kåseberga hamn, vid Ale stenar. Lite folk var det faktiskt som strosade omkring bland snöflingorna. Men inte alls som det är på sommaren. Rökeriet hade öppet men det var också det enda. Trots det hade vi en härlig stund i solen vid vattnet. E knatade omkring med en hand i mormors och den andra i morfars. Hoppa i varenda pöl ville han också.

     

Eftersom vi dessutom firade min mammas födelsedag lite extra just i fredags hade jag bestämt att vi skulle äta lunch på Olof Viktors vilket vi också gjorde. Räkmackor som hette duga satte vi i oss allesammans. Och bakverk förstås. Eftermiddagen ägnade vi åt loppisjakt. Det här stället kan jag verkligen rekommendera. Hur stort som helst och trevliga ägare. I Glemminge hittade vi också två öppna ställen. Visserligen gjorde det att vi kom lite sent till Sturup för att hämta mannen men jag menar…visst kan väl en matta, en porslinskanin, ett par skor, små glasskålar, barnböcker, en keps, en väst och en anka mer än väl gottgöra detta?? I vilket fall var vi alla överens om att vi haft en underbar dag!

Share on Facebook

Dagens loppisfynd

Dagens förmiddag tillbringade jag med att tillsammans med Stina förfrysa både tår och fingrar på bakluckeloppis. Den var visserligen inuti ett p-hus men fy satingen vad kallt det var. Trots detta fyndade vi båda en hel massa grejer som vi släpade runt på. Jag hittade till exempel fina gamla barnböcker, söta pussel, lampor, lampfötter och en liten träbil. Och kläder. Och lite skålar. Och lite annat. Lyckat helt enkelt.

Share on Facebook

Helgens loppisfynd

På väg hem från sportlovet i Stockholm valde vi slingrande småvägar framför motorväg och snabb trafik. Dels är det ju vansinnigt mycket mysigare och dels är det större chans att stöta på loppisar. Vi stannade på tre ställen varav ett verkligen hade potential. Jag fyndade lite av varje. Till exempel de fina ljusstakarna på bilden ovan.


Och de här små söta fåglarna till min samling…


För att inte tala om den här burken med glada spelmän på. Jag blir alldeles glad av den!


Och så en liten kastrull till E:s dockspis.

Share on Facebook

Loppisfyndade småfåglar

I går åkte vi från Gotland och allt nyårsmys där, stannade till hos mina föräldrar och sov över. I kväll umgås vi med min syster och E:s kusiner och i morgon tar sötebrödsdagarna slut och vi åker hemåt mot Skåne. Det ska bli skönt att komma hem och starta 2013 på riktigt.

Det känns som att jag inte hunnit blogga om någonting de senaste veckorna men det kommer! Till exempel kan jag berätta att vi var på en liten loppisrunda på Gotland i söndags och fyndade lite blandat. De här söta små fåglarna hittade jag i Bäl och blev fast direkt. De kommer att trivas bra hemma hos oss i sällskap med de jag hittade i somras.

Share on Facebook

Dagens loppisfynd

Efter en alldeles lagom förmiddagsutflykt sover nu resten av familjen middag medan jag njuter av tystnad och lugn. Just som vi satte oss i bilen för att åka hem började det regna. Snacka om tajming. Jag gillar bakluckeloppisar som den vi var på idag. Det är mycket mindre stress och hysteri och oftast mer utrymme. Dessutom är fynden utspridda och inte som det ofta är annars när allt är indelat för sig. Då måste man ju vara först på plats för att hitta den där jackan i rätt storlek. På bakluckeloppis kan man ju råka gå åt rätt håll och springa på den först även om man kommer sent. Hur som helst. I dag fyndade jag ett par underbara gamla spetsgardiner, ett par kavatskor till E (för 10 kr, hurra!), en vinteroverall till sistnämnda, gamla ramar, spets, kokböcker och lite till. Finfina grejer alltihop. Och inget särskilt dyrt. Det gillar jag!

                    

Share on Facebook

Dagens loppisfynd

Visst var det mysigt att vara i väg så där men oh, så skönt att komma hem. E sprang runt och visade oss alla sina leksaker och ropade “pappa, pappa” hela tiden. Vi firade hemkomsten med att åka på jätteloppis. En sådan där som bara är en gång per år och alla pengar de får in går till idrottsföreningen. Jag fyndade lite smått och gått. På vägen dit sade jag att det enda jag var ute efter var en rund virkad duk. Det hittade jag för fem kronor vid första bordet så sedan kunde jag bara bonusfynda=)

Köpte bland annat en gammal klänning som, hör och häpna, passade perfekt när jag väl kom hem och provade. Två söta tanter stod bredvid när jag tittade på den, hejade ivrigt på mitt köp och sade att den hade fin färg, var av bra kvalitet och skulle vara snygg på mig. De var hur söta som helst och jag hade gärna plockat med dem hem bums. Dessutom blev det några fina ramar, tavlor, dukar och glasfåglar. Känns bra!

Share on Facebook

Fin-fynd!

Under hela vintern har jag suktat efter de fina gula barnstolarna i Fint och Fult”s webshop. Jag vet egentligen inte varför jag inte slagit till men jag har i alla fall klickat upp bilder på dem då och då och tänkt att de skulle vara SÅ fina i E:s gula rum. När vi nu var på Gotland åkte vi ut och tittade på dem i verkligheten. Jag är lite av en sucker för allt som är litet och finns det i barnstorlek vill jag gärna köpa. Och eftersom de här stolarna verkligen var fina på riktigt fick två stycken följa med hem. Jag blir alldeles glad när jag tittar på dem och längtar efter att sätta igång med barnkammaren ordentligt. Dessutom kan jag säga att gårdsbutiken “Fint och Fult” inte var det minsta ful och det mesta som såldes var väldigt fint. Så är du på Gotland är den väl värd ett besök. En ursöt sele och ett par blommiga hängslen fick förresten också slinka ner i kassen.

Share on Facebook

Dagens loppisfynd

Dagens loppisfynd är helt klart de två äldre männen som drev loppisen vi besökte. Så härligt sköna killar alltså. De satt utanför loppisbodarna i djupa stolar med benen i kors. På bred småländska anklagade de mig för att pruta för dåligt och drog själva av några kronor åt mig. När de förstod att jag var uppvuxen i närheten drog de av ännu mer. De berättade historier och skämtade hej vilt. När E sprang omkring på gräset sade den ena: “Vad bra ho går. Eller ho och ho förresten, hen heter det väl nu för tiden.” Underbart!

Share on Facebook

Helgens loppisfynd

Som sagt var jag ju på loppis i lördags och har blivit uppmanad att visa den där dockteatern jag köpte. Det är en enkel variant för finger- eller handdockor som är hyfsat gammal. Jag tror att jag och E kommer kunna sätta upp riktigt fantastiska föreställningar med den så småningom…

Förutom teatern fyndade jag lite burkar, pysselgrejer att göra örhängen med, böcker, en massa söta skärp mm. Ni ser några av grejerna på bilderna. Jag är i vilket fall nöjd.

 

Share on Facebook

Loppisfyndat igen

Först. Tack alla ni som peppade efter mitt förra inlägg. Som balsam för själen=) Och sedan tillbaka till idag. Som jag har längtat efter detta. Årets första barnloppis i folkets park i Malmö. Den är utomhus, gratis att stå på, gratis att gå in på och gigantisk. I bland kan man fynda järnet och ibland not so much. I dag var lite mellanting. Det regnade massvis just när vi var där och jag gick mest omkring och kände mig provocerad över att säljarna inte skyddade sina böcker för regnet. Men en hel del klädfynd gjorde jag. Och ett par skor. Och några söta redskap till dockspisen. Att sedan få gå hem till fina vänner och äta varm soppa och pannkakor satte ju en liten guldknorr på dagen.

Share on Facebook