And…it’s ON!

SÅ mycket älsk på att loppissäsongen är igång igen! I dag var vi på bakluckeloppis i en grannby. Just deras luckeloppisar är favoriter då det är oändligt mycket bilar (ja, eller folk) som säljer så en kan fynda trots att det också är oändligt med folk. Just idag verkade typ alla säljare ha rensat ut mängder av fina barnböcker som de i stort sett slumpade bort. Jag tror jag köpte ungefär 20 böcker. Men böcker kan en aldrig ha för många av. Jag fyndade även en massa gamla knappar för 10 kr/röret, skor till barnen, pussel, kläder, silverbägare och världens sötaste lilla stol.

     

Share on Facebook

Det är vägen, som är mödan värd

Loppiskoppar

Egentligen skulle vi ha varit i vårt lilla fina torp i Småland i helgen men omständigheterna ville annorlunda. Så först i morgon bitti (söndag) åker vi norrut för att landa i Oskarshamn där jag ska jobba en hel vecka medan Edvard umgås med mormor, morfar och kusiner. Mys!

Hur som helst. Så här års rycker det verkligen i loppistarmen (jo, jag lovar att den finns) hos mig och jag vill bara åka runt på småvägar och fynda fina saker och träffa originella människor. Nu har jag ju dessutom ursäkten att jag måste fylla på med nya saker i butiken också… Så i morgon ska vi försöka komma iväg i tid och köra långsamt mot Oskarshamn. Förhoppningsvis hittar vi en massa roliga stopp på vägen! Älskar att bara åka i maklig takt och stanna där det passar. Åtminstone får det bli en glass eller två!

Share on Facebook

En kanarisk Bambi

För de som känner mig är det nog föga förvånande att jag lyckas nosa mig till närmaste loppis var jag än befinner mig. Men att jag skulle hamna på en gigantisk flervåningsloppis det första jag gjorde utanför hotellet på Teneriffa var hyfsat otippat för mig i alla fall. Det var när vi tog bussen till Puerto de la Cruz för att spatsera runt en dag som vi såg något spännande från bussfönstret. Det såg ut som en marknad och vi letade oss tillbaka dit omedelbart efter ankomst. Till min stora lycka var det en loppmarknad. Jag fyndade bland annat det här fina rådjuret som numer står på pianot här hemma. Sött, eller hur!?

Share on Facebook

Helgens loppisfynd

Som jag skrev tidigare så besökte jag fyra loppisar i helgen. I Oskarshamn, Blomstermåla och Kalmar. Jag fyndade en hel massa skoj men de tre fynd jag är mest nöjd med är dessa. En ursöt sjömansklänning! För 10 kr!!! En gammal gunghäst för en femtiolapp och en söt gungstol till Edvard. Å, jag ler bara jag tänker på det. Älskar loppisar och fynd=)

Share on Facebook

Bling-bling

Sommaren vi hade var underbar på många sätt och vis. Till exempel hann vi besöka exakt 60 loppisar under juli. Ja, jag vet. Galet. Men fantastiskt kul. Jag fyndade hur mycket som helst. Till exempel lite smycken av olika slag. Och en söt pappask som jag bara var tvungen att köpa eftersom den är så söt. Några av sommarens smycket har nu fått flytta in i den. Lite broscher och örhängen som jag fyndat för en krona eller femma styck. Bra priser om jag får tycka!

Share on Facebook

Loppisfynd

I dag har vi varit hemifrån på semester i exakt en vecka! Vi har under den veckan bland annat besökt 13 loppisar. Himmelriket skulle jag vilja påstå! Jag har fyndat allt från lampor, koppar, brickor till fina klänningar och gamla vykort. På bilderna ser ni några halvtaskiga mobilbilder av en del fynd. Åh, vad det är kul med loppisar! Och semestern har bara börjat=)

Share on Facebook

Edvards första loppisfynd

I går var vi på utflykt hela dagen. På en loppis hittade Edvard en sparkcykel och en hjälm. Sedan var det helt omöjligt att få honom därifrån utan dessa. Som tur var kostade cykeln bara 30 spänn och hjälmen en tia så det var överkomligt. Han pratade om detta resten av dagen och berättade för alla vi mötte vad han köpt. Hundar, kassörskor och förbipasserande bilar. Men han vågade inte riktigt åka på den, vilket kanske var lika bra. Den är ju bra mycket större än vad han är…

Share on Facebook

Mina senaste loppisfynd

Förra helgen var jag, mamma och pappa på en liten loppisrunda i Småland. Vi var ute efter en loppis några mil bort men stannade naturligtvis på några extra längs vägen. Jag hittade lite av varje. Bland annat en världs-söt åsna, lite tyg, små skålar och några plastdjur. Ja, enklast är väl att ni själva tittar på bilderna så får ni se smakprov!

Share on Facebook

LoppisFYND

Låt oss bara komma överens om att vi inte pratar om den påstådda småländska “våren”. Låt oss i stället fokuser på roligare saker… Så, okej, jag berättade ju att jag var sjuuuuukt nöjd med mina loppisfynd från i söndags. Extra roligt var att jag hittade så mkt till mig själv. Tex köpte jag: en jacka, en kavaj, två kjolar, en kofta, en baströja, två blusar, en skjorta och en klänning. Allt detta för under 150 kr tillsammans. Det är så man köper kläder mina vänner! Men ÄNNU mer nöjd är jag med mina sko-fynd. På ett ställe satt nämligen två tjejer och reade ut en massa saker för priset “2 för 10 kr”. Bland annat skor i min storlek. Jag köpte hastigt och lustigt fyra par skor. För en tjuga sammanlagt. Om inte det är att fynda så heter jag lopp-knopp från och med nu.

     

Share on Facebook

En liten kanin

När mamma och pappa och jag var på loppisrunda på Österlen hittade jag den här lilla kompisen som fick följa med hem. Mannen suckade något när han såg den i fönstret och mumlade något om att han inte ville ha ett sådant hem som svämmar över av vita porslinsfigurer. Och det ska vi inte ha heller. Bara de extra fina får bo här förstås. Hur som helst kom jag att tänka på när jag var alldeles ny-gravid och berättade för min systerdotter att jag hade en liten kusin i magen. Hon sade: Åh, då blir jag jättejätteglad! En liten kanin.

Share on Facebook