Fotografera mat - tips

Att hitta en fotograf som kan förmedla ett budskap och skapa uppdaterade och fräscha bilder kan ibland vara en utmaning. Almeräng Fotografi i Göteborg har verkligen smidiga tjänster där de erbjuder företagsfotografering med verksamhetsbilder och porträttfotografering samt reklambilder. De fotograferar även interiörer och bröllop.

Foto som förmedlar känslor och äkthet

Foton som förmedlar en autenticitet är viktigt tycker vi då det skapar äkta reaktioner och känslor hos den som tittar. Att försöka lura en betraktare genomskådas ganska snabbt och det resulterar även i bilder som ganska snabbt klingar bort.Fotografera ditt kaffe

När du ska avbilda mat eller andra produkter i ett kök så finns några tips att tänka på.

  • Bra ljus.

Det är viktigt att ljuset inte är gult och halvdåligt då kommer även bilderna att bli det. Se till att du antingen har ett bra dagsljus när du fotograferar eller att du riggar upp med ett externt ljus för din fotografering.

  • Fotografera på stativ

Genom att använda ett stativ så är det mindre risk att du stöter till kameran eller darrar på handen när du ska ta ditt foto. Det är mycket enklare att ta skarpare bilder med hjälp av ett stativ.

  • Jobba minimalistiskt

Använd inte för många objekt på samma gång i dina bilder, det blir bara rörigt. Bättre att arbeta fram ett avskalat stilleben där det du vill lyfta fram hamnar i fokus för bilden.

  • Använd olika vinklar

Genom att använda olika vinklar än den konventionella “rakt framifrån” så kommer du få intressanta och vackra bilder. Du kan även lägga skärpedjupet på olika ställen för att skapa olika djup i bilderna.

Fotografera mycket och pröva dig fram

Övning ger färdighet, titta på bilder som du verkligen gillar och fundera på hur de kan vara tagna och eventuellt efterarbetade. Använder fotografen något filter på bilden i efterhand? Det finns mycket du kan lära genom att studera foton.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *