Laga egen snabbmat - långsamt

Vi brukar laga snabb mat långsamt hemma hos oss. Och vad menar jag då med snabbmat? Jo hamburgare  och fish and chips, pizza det finns massor av snabb mat som även kan lagas långsamt och med riktigt goda råvaror. Det tar lite längre tid men det är så värt det.

Laga hamburgare långsamt

Först av allt kan du börja med bröden, de brukar vi även ha i frysen då det blir en större sats när man bakar. Men det blir sån skillnad på att baka egna hamburgerbröd och att köpa. snabbmat-långsamt

Vi brukar göra egen pommes genom att strimla upp potatis och sötpotatis och baka dem i ugnen, enkelt och det blir så mycket godare. Medan du väntar på det kan du faktiskt börja göra köttpuckar av högrevsfärs. Vill du verkligen göra från grunden så kan du mala din egen högrev så att fibrerna i färsen hamnar åt rätt håll. Fibrerna i puckarna ska stå upp när du gör pucken. Platta till försiktigt och stek. Toppa med osten i slutet. Du kan också steka lite lök för att lägga i din burgare.

Ett väldigt gott tillbehör till burgare är majonnäs vilket är enkelt att göra själv. Du tar en äggula och vispar lätt med dijon-senap och lite vinäger. Sedan tillsätter du långsamt rapsolja i en tunn stråle medan du vispar. Häll inte på för fort då kan den skära sig.

Smaksätt majon med tryffel, eller vitlök vi brukar slänga i jalapeno vilket ger en underbar smak till burgaren - kan verkligen rekommenderas.

I aftonbladet hittar du ett riktigt bra recept på hur du gör den ultimata burgaren och där har vi hittat mycket av vår inspiration.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *