Dagens bästa 27:e mars

Just hemkommen från grannarna och planeringsmöte inför påskens konstrunda. Ska snart gå och lägga mig men först tänka lite på hur dagen varit. Hm…

Dagens bästa 27:e mars:
1) vädret (sol sol SOL)
2) heldag ute inkl lekparkshäng med lillkillen och kompisar
3) kvällsfika med chokladbollar och gott te

Share on Facebook

Parmesangratinerad sparris

Allt med parmesan är gott men vissa saker är extra goda. Det här är en sådan sak. Och det fina i kråksången är att du kan byta ut sparrisen mot nästan vad som helst och få sjukt bra resultat. Under vintern har vi till exempel oftast gjort den här rätten med brysselkål i stället. Passar bra som tillbehör till typ allt. Kött, fisk, fågel eller vegetariska biffar. Och för er som vill ha GI-vänliga alternativ till potatis och pasta är det ju extra bra.

Parmesangratinerad sparris
1 knippe sparris
massor av riven parmesanost
några klickar smör

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i sparrisen och koka i ett par minuter. Ta upp den och lägg i en ugnsfast form. Riv över massor av parmesan. Och med massor menar jag MASSOR. Klicka över några klickar smör här och där och ställ in i ugnen. Gratinera i ungefär 200 grader tills osten är smält och börjat få färg. Njut!

Share on Facebook

Dagens bästa 26:e mars

Efter en lång dag kan jag konstatera att det här varit mina höjdpunkter:

Dagens bästa den 26:e mars
1) att jag orkade åka och träna fast jag var sjukt opeppad
2) den fina stunden när jag upptäckte att E somnat i min famn när vi satt i soffan och snusade på varandra en timme på eftermiddagen
3) Spontanmiddag i Malmö med fin-fina vännerna

Share on Facebook

Att undvika våldtäkt

I dag skriver aftonbladet om de fruktansvärda överfallsvåldtäkterna som ägde rum i Örnsköldsvik i helgen och fjärde mars. Rubriken är “Poliser varnar kvinnor i Övik” och ett citat är bland annat:

“Som kvinna ska man tänka sig för och inte gå ut ensam fredag och lördag natt i Ö-vik. Det handlar helt enkelt om att tänka sig för lite extra.”

Jag tycker det börjar bli lite tradigt det här med att vi ska begränsa kvinnor för att det finns farliga män där ute. Jag tror dock att polisen menar väl men vill tipsa dem om lite mer konstruktiva tips de borde gå ut med. De är formulerade av en Max Andersson och du kan läsa mer om det här.

5 TIPS FÖR ATT UNDVIKA VÅLDTÄKT

  • RESPEKTERA ETT NEJ
  • DU HAR ETT VAL
  • DRICK MÅTTLIGT
  • ANMÄL DINA VÄNNER
  • SÄTT DIG I OFFRETS SITUATION
Share on Facebook

Det lyxliv jag lever nu

Det liv jag lever nu är ren och skär lyx. Inte på något sätt när det gäller ekonomi och överflöd. Men med tid, solljus och kärlek. Åh, vad jag ska försöka komma i håg att ta vara på tiden. Att njuta så mycket det går av dagarna i solen, på lekplatsen, hemma i soffan, på rytmiken eller i gräset. Att få se en annan människa växa upp så här. Det är himla kul. I går somnade jag när mannen sjöng godnattsånger för E. Klockan var väl närmare 20. Jag fortsatte sova tills i morse. Det blev väl ungefär 10-11 timmar. Det var länge sedan sist minst sagt. Men lyxen i att få göra det och inte behöva känna att jag slösade bort kvällen eftersom dagen i dag ju också är fylld av ledig tid. Och bus och gos. Hurra för det! Från och med torsdag kommer jag att jobba ganska mycket någon månad framåt. Det ska bli spännande. Och mellan jobb tänker jag fortsätta njuta här hemma.

Share on Facebook

Vilket är ditt bästa New York-tips?

Nu har vi bestämt oss. I maj/juni ska vi förhoppningsvis åka till New York. Vi har båda varit där förut och älskar staden. För ett par år sedan var vi en hårsmån från att flytta dit men ödet ville annorlunda. Det svider fortfarande lite i magen när jag tänker på det. Men i alla fall, åter till saken. Jag vet att ni är många som har varit där. Som har ett favoritställe, känner till en mysig affär eller vet var man äter bra (eller billigt). Snälla, dela med er! Vilket är DITT tips? Skriv en kommentar och berätta. Please!

(Och har du tips på var man kan köpa roliga bakattiraljer, fina strössel, festattribut och sådant får du en extra guldstjärna)

Share on Facebook

Fruktig dessert med passionsfrukt och sånt

Härom kvällen gjorde jag en fruktig dessert. Jag tyckte att den var god men eftersom jag är mest en choklad/kola/nöt-tjej var det inte det godaste jag ätit. Dock fick den både min mamma och min man att förtjust prisa dess lov. Och de är båda väldigt kräsna när det kommer till sötsaker ska ni veta. Så min slutsats är att det var en riktig höjdare. Jag kallar den just ingenting än men den är väl värd att testa ändå!

Fruktig dessert, 4 portioner
1 burk mascarpone
0,5 dl florsocker
0,5 dl ovispad vispgrädde
3 passionsfrukter

1 apelsin
5-6 jordgubbar
en halv ananas

mjölkchoklad

Vispa mascarpone och florsocker med elvisp. Gröp ur innanmätet från passionsfrukterna och rör ner det i krämen. Vispa grädden för sig och blanda ihop med resten. Ställ svalt en stund.

Skala och skär apelsin och ananas i bitar. Skölj jordgubbarna och skiva dem. Portionera ut i fyra skålar. Lägg en rejäl klick passionsfruktskräm på varje frukthög och hyvla över rejält med choklad. Ät direkt.

Share on Facebook

Hemma

Vi tillbringade en härlig förmiddag hos mina föräldrar i en solig trädgård. När vi skulle resa hemåt var vi tvungna att åka tillbaka till min syster och de underbara barnen eftersom jag glömt min jacka där. Visserligen en hyfsad omväg men samtidigt ännu en chans att ses. Eftersom vi inte alls kände oss stressade stannade vi och åt äppelpaj och hängde i deras trädgård också. Och när vi väl skulle ge oss av skulle de sätta på grillen och då fanns det så klart bara en sak att göra. Stanna. Så klockan hann bli sen innan vi äntligen kom hem. Men så fint det kändes att klappa katterna igen. Lillkillen vaknade och blev tokpigg. Kryper fortfarande omkring och skrattar åt sina leksaker, tänder lampor och jagar katterna.

Dagens bästa:
1) bonusfika och lek i solen med syskonbarnen
2) att komma hem och inse att man för en gångs skull faktiskt lade de där extra timmarna på att städa innan man åkte
3) den supergoda äppelpajen

Share on Facebook

Dagens bästa

Varje kväll försöker vi tänka ut vilka saker som varit extra bra just den dagen. Bara små saker som fått en att le eller bli lite extra glad. För nästan hundra procent av alla dagar innehåller åtminstone någon form av ljusglimt. Det är fint att påminna sig själv om de sakerna innan dagen är över. Nu har jag bestämt mig för att försöka spara dem på något sätt. Till exempel här. Och jag tänker börja i dag. Det tycker jag är en av dagens bättre idéer.

Dagens bästa 23 mars
1. ännu en mysig eftermiddag på filt i solen. (i MARS, bara en sån sak…)
2. lillkillen har plötsligt slängt ur sig 4 nya ord
3. mannen hittade hem från Norrland efter alldeles för lång tid på vift

Share on Facebook

Du kan kalla mig Poppins, Mary Poppins

Nej, det har inte blivit en sekund över till internet-häng och bloggande i dag. Jag har nämligen varit barnvakt. Eller testat att vara trebarnsmamma kan man säga. Hela dagen har jag hängt med min egen ettåring, och min systers två som är 2 resp 4 år. Vilket ös! Men vi har haft det hur mysigt som helst. Och i eftermiddag har min syster varit ledig och vi har alla suttit i kortärmat på lekplatsen, beundrat nyckelpigor, gnott in oss i sand, handlat glass och haft årets grillpremiär på en filt i trädgården. I det här vädret blir allt en idyll.

Share on Facebook