Dagens bästa den 31:a mars

I dag har jag varit omgiven av massor av inspirerande och kreativa ungdomar. En himla härlig miljö att vistas i. Jag har tittat på konst, pratat litteratur och lyssnat på musik. Förutom en förkylning som slagit rot i min skalle känner jag mig väldigt tillfreds. Så, vilka små guldkorn har gjort dagen extra fin?

Dagens bästa den 31:a mars
1) min fina gröna tavla jag har köpt
2) inspirerande samtal om att läsa och skriva
3) bästa efterfesthänget
4) att komma hem till kvällsfika och soffhäng, fast klockan nästan är natt

Share on Facebook

Saffransglass med hallon

Jag älskar glass. Och saffran. Vissa tycker att båda dessa saker är säsongsbetonade men jag menar att det är fel och förlegat. Glass äter man när man blir sugen och saffran kan man ha i det mesta. I går slog jag ihop dessa två saker till en alldeles gudomlig glass. Saffransglass med hallon. Det bästa med den här glassen är att den blir fantastiskt len och krämig utan att behöva köras i glassmaskin eller röras i under frysningen. Det här är också mitt bidrag till månadens sötsak på bloggen Söta saker vars tema för mars är personligt.

Saffransglass med hallon
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 kuvert saffran
ett par kryddmått sprit
1 dl hallon (frysta eller färska)

Blanda ut saffran i lite sprit och låt stå några minuter och dra. Vispa grädden tills den är mellanfast. Blanda i saffran och kondenserad mjölk, fortsätt vispa tills det är en ganska fast kräm. Rör ner hallonen och häll i en form. Frys över natten eller åtminstone i 6-8 timmar. Vill du att det ska gå snabbare kan du frysa i mindre formar. Ät i stora lass och känn lyckokänslan sprida sig i kroppen!

Share on Facebook

Dagens bästa den 30:e mars

Dagens bästa den 30:e mars
1) spontansamtal på bussen
2) den underbara glassen jag gjort
3) att E faktiskt inte hade böldpest

Share on Facebook

Böldpest eller kolera?

För ungefär en vecka sedan vaknade E med en stor röd prick på kinden. Eftersom han i övrigt verkade frisk och jag själv fått ett myggbett under natten drog vi slutsatsen att det var just ett myggbett. I morse när jag vaknade kunde jag räkna till inte mindre än 9 röda prickar i hans ansikte. Självklart spann jag iväg rätt rejält. Var det vattkoppor, röda hund eller kanske till och med böldpest? Efter att ha tittat på vårdguidens bilder av de vanligaste prick-sjukdomarna hos barn kunde jag avfärda alla dessa. Ve och fasa, han hade alltså fått någon okänd, högst ovanlig och säkert farlig sjukdom. Vi pallrade oss hastigt iväg till BVC, fick hoppa över min frukost och förkorta hans tupplur för att hinna med bussen. Väl där slängde hon ett öga på honom och sade: Ja, det kan jag säga på en gång. Det där är myggbett.

Share on Facebook

Dagens bästa den 29:e mars

I dag har varit en lång och ganska tuff dag. Både jag och E vaknade förkylda och gnälliga. Jag ställde in akupunktur och läkarbesök för att ligga kvar i sängen hela förmiddagen och vara ynk-ynk. Eftermiddag och kväll var fulla av saker som inte gick att avboka så jag har flängt runt som en yr höna. Som tur är slutade kvällen ganska lugnt och skönt och nu är det dags att sova. Som jag har längtat. Men först…

Dagens bästa den 29:e mars
1) träffade massa elever som sade att de saknar mig
2) trevliga diskussioner på kvällens bokcirkel
3) Varm choklad med vispgrädde framför “Hart of Dixie”

Share on Facebook

Att vara vuxen

Tidigare i dag pratade jag och mannen om det här med att jag har så fruktansvärt mycket migrän numer. Vi kom överens om att vi borde testa det där med rutiner lite mer. Eftersom en del hävdar att det kan öka migränen om man sover dåligt eller äter dåligt eller sällan. Så vi sade att vi under några veckors tid ska vara benhårda med att sova ordentligt och äta bra mat. Nu är klockan 23.09 och det är dags att äta middag. Jag lyckades övertyga mannen om att den ska bestå av varm choklad med vispgrädde samt chips med dip. Han köpte det. Jag älskar att vara vuxen.

Share on Facebook

Välkommen hem till mig i påsk!

Du som befinner dig i Skånetrakten under påskhelgen tänker väl inte missa det här? Jag och några andra grymt begåvade bybor ställer ut konst. Om ni vill kan ni dessutom fika i vårt fina lilla trädgårdskafé. En idyll utan dess like. Kom, kom, kom!

Share on Facebook

Dagens bästa den 28:e mars

I dag har mannen varit iväg på jobb hela dagen medan jag och E varit på vift på annat håll. Vi har verkligen varit utomhus hela dagarna den senaste veckan. Det är för att vädret varit så härligt. Och som en extra bonus blir man så där utomhustrött på kvällen och sover gott på det. Det gillar jag.

Dagens bästa den 28:e mars
1) E:s underbara asgarv när jag stoppade in min näsa i hans öra
2) Fika och eftermiddagshäng i Malmö
3) nya spirande bekantskaper

Share on Facebook

Dagens bild…

…är en hälsning till sommaren. Kom hit snart. Vi saknar dig.

Share on Facebook

Marinerad halloumi

Det här är ett superenkelt sätt att piffa till sin halloumi på. Passar jättebra både om du vill steka den eller grilla den.

Marinerad halloumi
1 bit halloumi
olivolja
citron
citronpeppar

Skär halloumin i skivor. Ringla över lite olivolja, pressa över rikligt med citron och peppra rejält med citronpeppar. Låt stå en stund och stek sedan i smör eller olja. Eller grilla. Passar utmärkt i sallader eller som tillbehör eller huvudsaklig proteinkälla. Och det är fantastiskt gott.

Share on Facebook