Sovmorgon?

Nä, bilden är inte från idag. De här killarna fick inte sovmorgon. Dessutom är E ungefär ett år större nu.

Jag trodde aldrig jag skulle bli en sådan som sade saker som “Å, vad skönt, idag tog vi sovmorgon till tjugo över sju” och riktigt så illa är det inte. Även om jag sällan får sova ut på morgonen längre (och känner en viss sorg över det måste jag erkänna eftersom jag nästan aldrig lägger mig förrän mitt i natten) anser jag inte klockan sju vara sovmorgon. Men idag fick jag sovmorgon. Kunde fått sova till klockan 10 men vaknade ändå runt halv nio. Vet inte riktigt vad jag ska kalla det. Det är ju ingen RIKTIG sovmorgon. För då får man sova till elva typ. Men skönt var det, det kan jag ge den.

Share on Facebook

Farligt, farligt…

Jag har medvetet undvikit det. Jag har känt på mig att det är farligt. Att det är beroendeframkallande, tidskrävande och något man går ner sig fullständigt i. Jag har stängt mina öron, vänt bort mitt ansikte, nynnat på en melodi för att tänka på annat och jag har klarat mig. Länge. Men så alldeles nyss klickade jag på en fin bild på en blogg. Det stod “klicka på bilden för att komma till källan.” Och ja, eftersom det var en bild på massa strutar med mjukglass i olika färger fanns det bara en sak att göra för en som inte visste bättre. Jag klickade. Och hamnade i det där pinterest-träsket.

Share on Facebook

Vid premiärdagens slut

I dag hade vi premiär på musikalen “På den gamla goda tiden”. De stackars elvaåringarna har haft en tuff dag med 8 minuter mellan genrepets avslut och premiärens start. Efter första föreställningen fick de äta lunch på en halvtimme för att sedan köra igång igen. Men, jag tror de håller med om att det var värt det! SÅ duktiga de var. Och fasen alltså, de kom ihåg typ varenda replik. Och då har de haft 2 veckor på sig att hitta på, skriva ner och öva in. Jag är stolt!

Share on Facebook

Stekt banan med kanel- och kardemummakräm

I lördags lagade jag och Helena världens godaste middag. Vi passade på att äta allt som mannen konstigt nog inte gillar, trots att det är GOTT! Till exempel koriander och chèvre. Till efterrätt testade vi stekta bananer med nötter och choklad. Gudomligt gott! Receptet kommer från boken Klaras GI-desserter och till det gjorde vi en kanel- och kardemummasås.

Stekta bananer, 2 pers
2 bananer
lite smör
25-50 gram mörk choklad (70%)
en näve pistagenötter

Klyv bananerna på längden och dela dem en gång så att de blir kortare. Stek dem i smör på medelhög värme i en stekpanna. Riv chokladen och hacka nötterna grovt. Lägg upp bananerna på tallrikar och strö över chokladen och nötterna. Ät direkt tillsammans med kanel- och kardemummakrämen

Kanel- och kardemummakräm
2 dl turkisk yoghurt
1 msk fruktsocker
massor av kanel och kardemumma

Låt yoghurten rinna av någon timme i kaffefilter. Blanda den med kryddorna och smaka av med sockret. Ställ kallt till servering. Den här gör du med fördel i ordning tidigare på dagen.

Share on Facebook

Dagens bästa den 24:e april

Jag är trött. Fullständigt utmattad rättare sagt. Men ändå nöjd, hurra! För att jobba med ett sådant här projekt är himla tungt, stressigt, krävande och intensivt. Men samtidigt ack, så underbart! I love it! Jag vet att jag har sagt det förut men det är verkligen det roligaste jag gjort på länge. Och att 54 elvaåringar är engagerade, positiva och glada åt ett sådant här projekt i över två veckor är näst intill en utopi. Men så är det. Och det gör mig så glad. I morgon är det dags för premiär. Visst hade vi kunnat behöva ett par extra dagar för repetitioner. Visst har vi mött några smärre missöden i sjukdomar, försvunna masker och dubbelbokade lokaler. Men jag är peppad och på G. Fullständigt övertygad om att morgondagen kommer bli alldeles underbar.

Dagens bästa den 24:e april
1.) Ett litet brev som gjorde mig glad
2.) En liten E som skrek av glädje när jag kom hem
3.) Att se scenen komma till liv och fyllas av kulisser, statister och magi. Att få andas in all förväntan i luften och känna pirret i magen. Å, vad jag älskar teater.

Share on Facebook

När man ser åt ett annat håll…

…så öppnar E kökslådan och kryper in. Sedan sitter han där nöjd och slänger bunkar omkring sig.

Share on Facebook

Dagens tips!

Min gamla kompis Frida har börjat blogga. Det måste jag hävda är ett stort tillskott i bloggvärlden. Få skriver så krumelurigt och tänkvärt som hon. Små vardagsbetraktelser, stora tankar och viktiga frågor. Och roliga bilder. Och språket. Språket är så himla mycket Frida. Vi läste teater och regi ihop för en hel drös år sedan och fy så kul vi hade (när vi inte var uppfyllda av vår existentiella ångest förstås)! Hennes blogg ger mig en liten bit av det tillbaka. Du borde kolla in den! Det är dagens tips.

Share on Facebook

Syrligt, sött och inte så fasligt onyttigt.

Den här desserten slängde jag ihop härom kvällen. Den blev prisad och uppäten. Väldigt fint avslut på en god middag. Och faktiskt inte särskilt onyttig.

Citronkräm med hallon och jordgubbar
1 burk mascarpone
1 knapp msk fruktsocker
rivet skal av  citron
pressad saft av 1/2 citron
färska hallon och jordgubbar
mörk choklad

Vispa mascarpone, socker och citron fluffigt med elvisp. Låt stå i kyl en stund. Skölj och skär jordgubbarna i skivor. Fördela citronkrämen i portionsformar och strö över hallon och jordgubbar. Hyvla eller bryt lite mörk choklad över.

Share on Facebook

Loppisfyndat igen

Först. Tack alla ni som peppade efter mitt förra inlägg. Som balsam för själen=) Och sedan tillbaka till idag. Som jag har längtat efter detta. Årets första barnloppis i folkets park i Malmö. Den är utomhus, gratis att stå på, gratis att gå in på och gigantisk. I bland kan man fynda järnet och ibland not so much. I dag var lite mellanting. Det regnade massvis just när vi var där och jag gick mest omkring och kände mig provocerad över att säljarna inte skyddade sina böcker för regnet. Men en hel del klädfynd gjorde jag. Och ett par skor. Och några söta redskap till dockspisen. Att sedan få gå hem till fina vänner och äta varm soppa och pannkakor satte ju en liten guldknorr på dagen.

Share on Facebook

På lördagsfronten intet nytt

I dag händer inte mycket. Det mest spännande är väl att vädret växlar som vore det april. Mitt största projekt för dagen var att gå till affären och handla lunch. Imponerande, eller hur!? I övrigt känner jag mig trött och seg och oinspirerande. Det känns som att bloggen varit skittrist på sistone också eller är det bara jag som känner så? Egentligen har jag en massa roliga saker att rapportera och recept att dela men det mesta av min energi går liksom till musikalprojektet just nu. Och det får väl vara så ibland. I kväll är i alla fall mannen bortrest på jobb och Helena, jag och E ska laga massa god mat och äta den. Det blir nog alldeles lagom tror jag.

Share on Facebook