Life is good!

I dag är vädret underbart och livet leker! Vi har varit på ettårskalas, druckit bubbel i solen och nu får vi pianounderhållning medan vi väntar på att grillen ska bli klar. Sedan ska vi äta ute i trädgården för första gången i år med vår nya fina prickiga duk på bordet och sedan bege oss till Valborgsbål och orkesterspel. Life is good.

Share on Facebook

Ugnsomelett med quornfärs

För någon vecka sedan gjorde vi den här rätten och blev barnsligt förtjusta. Perfekt vardagsmat och dessutom ett bra sätt att ta tillvara rester på. Vi åt quornfärssås och spaghetti en kväll och dagen efter återanvände vi såsen till detta. Det funkar så klart även med köttfärssås. Och jag lovar att det är så mycket godare än du tror. Receptet är GI-vänligt (och till och med LCHF om man är sådan) och lånat från tasteline.

Ugnsomelett med quornfärs
Gör en vanlig quornfärssås (köttfärssås) med vitlök, lök och kryddor.

Botten
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
oregano

Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 st coctailtomater
färska basilikablad

Gör så här:
Gör färdigt quornfärssåsen först. Vispa sedan äggen med grädde och oregano. Häll i en smörad gratängform och grädda i 200 grader i 8-10 minuter. Ta ut formen. Höj värmen till 225 grader. Lägg på quornfärssåsen. Blanda ost, grädde och crème fraiche i en bunke och fördela överst i formen. Skiva tomaterna och lägg dem överst tillsammans med basilika. Grädda i ungefär 10 minuter till eller tills täcket har fått lite färg. Ät tillsammans med en härlig sallad. Funkar jättebra att ha med sig i matlåda dagen efter också!

Share on Facebook

Karnevalsdagen!

I dag har varit en himla härlig dag! Vi har firat våren med en liten karneval i gröngräset och fotat till vårt bokprojekt. Det var galet roligt och E blev alldeles rusig av vårvindarna. Huset var fullständigt upp och ner efter allt pyssel som föregick karnevalståget men nu är det någorlunda städat igen. Barnen är nattade och lugnet håller på att lägga sig. Vi vuxna ska ta varsin whiskey och avrunda dagen. Den här karnevalen kommer definitivt bli en årlig tradition.

Share on Facebook

En härlig kväll

Gårdagen började med regn och rusk men slutade i en kanonkväll. Vädermässigt alltså. Lina och jag tog med oss barnen ut på en promenad i väntan på middagen. Vilken härlig kväll. Det var så fantastiskt att vandra omkring i den lilla byn, ut på ängarna, titta på vitsipporna och myror. Hilda plaskade i vattenpölar och lite grann i en alldeles för stor sådan. Men det gick bra det med.

Share on Facebook

Min nya matta!

I dag har männen varit hemma med alla fyra barnen medan jag och Lina gjort Malmö. Vi loppisfyndade, åt lunch på Vapiano, förberedde morgondagens projekt och shoppade lite i allmänhet. Till exempel köpte jag den här underbara turkosa plastmattan på Rusta. Väldigt fin och väldigt billig. E gillade den direkt och nu ligger den under matbordet och gör livet lite gladare.

Share on Facebook

Dagens bästa den 27:e april

Dagens bästa den 27:e april
1.) Att jag orkade komma iväg och träna för första gången sedan jag blev sjuk (för tre veckor sedan, envisa envisa förkylning).
2.) Att det har legat ett slags pirrigt skimmer över hela dagen. Nu blir det Valborg, vår och livet kallar.
3.) Att jag har betat av ett gäng saker från att göra-listan och klappat mig själv på axeln.
4.) När vi öppnade fönstret för att vädra kl 21.00 och E klättrade upp och blev som tokig. Alldeles lycklig skrek han rakt ut i mörkret. Mannen var tvungen att ta ut honom i trädgården och dansa lite.
5.) Att de fina vännerna är på väg neråt och hela helgen ligger framför oss.
6.) Att jag insåg att jag haft ovanligt lite migrän de senaste veckorna, hurra för det!

Oj, vad många bästa saker den här dagen hade men så är det faktiskt. Vissa dagar är bara lite extra glada.

Share on Facebook

Limeyoghurt med färska hallon

Jag vet att det har varit mycket fokus på desserter på sistone. Men ni måste hålla med om att det är något av det bästa man kan fokusera på. Och dessutom har det ju inte varit alldeles för onyttiga sådana, så man får inte klaga! Den här är en bra avslutning på en mastig middag. Och alldeles perfekt lätt att göra.

Limeyoghurt med färska hallon (2 pers)
3 dl turkisk yoghurt
1 tsk fruktsocker
rivet skal av en lime
pressad saft av 1/2-1 lime
färska hallon

Låt yoghurten rinna av ett par timmar i exempelvis kaffefilter. Blanda den med socker och lime. Ät med färska hallon.

Share on Facebook

I dag är ingen vanlig dag!

De här bilderna är tagna under en vinterpromenad i slutet av förra året. Till vänster är min lilla E och till höger är den något äldre Herman. En snäll och omtänksam toppenkille som älskar att pyssla. Han kommer hit i kväll och ska stanna över Valborg. Med sig har han två systrar och två föräldrar. Vi ska fira Valborg, pyssla och ha mini-karneval. Kort sagt ska vi ha det himla mysigt och jag längtar!

Share on Facebook

Hej då och tack för den här gången!

     

I går kväll spelade mina mellanstadiebarn sin sista föreställning. Det var fullsatt, de var taggade och allt gick som på räls. Det har varit fantastiskt kul att få jobba så intensivt med dem. De var så söta och hade skrivit kort och köpt blommor till mig. Jag (ok, mannen mest) bakade kakor till dem med texterna “Ni är bäst” och “Femmor äger” på. Och oj, vilka ovationer kakan fick. Här är citat från några killar som mumsade i sig för glatta livet:

“Jag är typ beroende av den här kakan”
“Hur blir man så här bra på att baka?”
“Det här var seriöst den godaste kaka jag ätit”

Jag gjorde kärleksmums i långpanna fast blandade glasyren lite mer barnvänlig med kolasmak i stället för kaffe. Själv hann jag inte äta en enda. Det är nog ett bra betyg.

Share on Facebook

Idag är en kalasdag!

I går gick jag en sväng i byn för att leverera en beställning. Ha, det lät något det! Under påskutställningen var det framför allt en sak som sålde. Det jag kallar kalas-print. Det är en print jag gjort till små eller stora barn och som jag tänker att man ska bli glad av att se. Jag sålde de jag hade tryckt upp och fick beställningar på fler. Himla kul! Framför allt eftersom det var första gången jag visade upp något liknande. Då är man ju alltid lite nervös. Tänk om alla andra tycker annorlunda. Att min konst är skit. Fast då brukar jag tänka att så länge jag gillar det får det gå. Och än så länge är ju E för liten för att själv välja vad han ska ha på väggarna, haha!

Share on Facebook