Glad midsommar!

Jag och E framför midsommarstången förra året. Det är världens bästa Cecilia Träff som tagit bilden.

Så där ja. Klockan är sju på morgonen och jag har alldeles utsövd vaknar av mig själv efter 10 timmars sömn. Skönt. Resten av familjen sover fortfarande och jag får lite lugn och ro i soffan med en kopp te. Midsommar idag alltså. Mitt i sommaren ska det vara fast egentligen har den ju precis börjat. Jag älskar den här tiden på året. När det är långa ljusa kvällar och det bästa ligger framför en. Det doftar blommar när man öppnar ytterdörren och allt är grönt och färgglatt. Och så blir liksom alla människor så mycket gladare och roligare så här års. Det är fint. Förra året var E:s första midsommar. Han var tre månader och sov sig igenom det mesta. I år kommer han nog tycka det är lite mer spännande. Framför allt kommer han gilla alla fina barn som kommer hit och firar. Nu ska jag börja förbereda mat och kakor. Glad midsommar på er!

Share on Facebook

Tack och god natt!

På vägen hem från jobbet

Just nu är jag så in i hjärteroten trött att jag knappt vågar öppna munnen. Det är nämligen lika stor risk att jag börjar gråta som skratta om jag gör det. Eller helt enkelt bara säger något alldeles för knasigt.

Efter sex intensiva arbetsdagar har vi avslutat manuset, tryckt det och haft vår första genomläsning. Det är helt sjukt vad bra det går. Dock tog det lite på krafterna att verkligen få det klart i tid. Jag och Elin satt uppe till 05.00 i morse och fixade. Sedan sov vi två timmar innan vi började jobba igen. Men hahaha, vilket kul jobb jag har. Fy, vad vi skrattade medan vi korrekturläste, testade pompoms och gjorde hejarramsor. Visst har vi varit lite extra bleka om nosen idag men nog har vi klarat dagen med bravur. Nu är vi lediga i två dagar innan slutspurten börjar. Det ska bli så skönt att fira midsommar i vår lilla by-idyll med grannar och vänner. Lite trist att det är just i morgon det ska regna den här veckan. Men jag tänker att då blir det i alla fall en klassisk midsommar med evigt springande in och ut för att undvika regn medan man letar efter det perfekta stället att äta sillen på.

Share on Facebook

Min begåvade bästis

Så här tycker jag. Man kan inte påstå att man flyttar till ett ställe för att endast någon månad senare deklarera att man ska ut och resa i tre månader och sedan komma hem i en månad innan man flyttar till ett nytt ställe för att jobba i en månad och sedan bestämma sig för att stanna på det nya stället i ett och ett halvt år. För då luras man! Men, det här är ju vad jag tycker i min egocentriska lilla värld där jag vill ha de människor som betyder mest för mig nära nära, helst hela tiden. Lyfter jag blicken och ser lite längre så får jag väl erkänna att jag är ganska stolt. Min bästis är nämligen himla bra och det är förståeligt att alla drar i henne. Hon har till exempel varit med på Bolibompa och mimat åt arla. Det ni!

Och nu har alla ni som bor i Stockholm chansen att se henne på scen i en galen kabaré. Tyvärr är jag alldeles för upptagen långt därifrån under spelperioden. Men till er som inte är det kan jag bara säga grattis!

De spelar kabarén “Politiska snuskbarn och deras djur” på Turteatern i Stockholm ons-tors den här veckan och ons-lör nästa vecka. Läs recensionerna nedan så förstår du att du måste gå dit!

Svenska dagbladet skriver så här
DN skriver det här

Share on Facebook

Dagens bästa den 19:e juni

Vilken otrolig dag! Vi har jobbat på sjukt intensivt på lägret och skrivit hela 19 scener/sånger idag! Det är fasen inte dåligt! Efter det har jag varit på bokcirkel och diskuterat boken “To kill a mockingbird”. Det är för övrigt en mycket bra bok! Nu har jag en del jobb kvar att göra innan jag får sova men oavsett hur det går får jag nog sammanfatta med att jag är nöjd med dagen.

Dagens bästa den 19:e juni
1.) Att arbetet flöt på så gudomligt bra i dag
2.) Stunden mellan jobb och bokcirkel när vi gick ut i solen och lekte med småsten. Satt på en stenhäll och pratade om hur bra vi har det här i byn.
3.) När jag körde förbi en hage på väg hem och var tvungen att stanna mitt på vägen för att titta på de söta kalvarna som stångades. Så fina!

Share on Facebook

Sonens sommarjobb

Som ni vet jobbar jag på musikalläger nu ett par veckor. Det är grymt. Men det roligaste av allt är att E har fått sommarjobb på samma ställe. Och vet ni vad, han har liksom tagit över och styr det mesta nu. Han både håller i sånguppvärmningen och fixar tekniken. Jag är så stolt.

Share on Facebook

Ett trevligt mellanmål

Enkelt och nyttigt. Det här är ett succé-mellanmål kan jag lova. Keso och jordgubbar, toppade med kanelstekta nötter.

Kanelstekta nötter
En näve paranötter (eller annan valfri sort)
en klick smör
kanel
lite agavesirap

Hacka nötterna grovt. Värm smöret i stekpanna och fräs nötterna tillsammans med hyfsat mycket kanel och en gnutta agavesirap. Häll dem direkt på keso och jordgubbar. Ät!

Share on Facebook

Kära fotbollssupporter…

Visst är det beklagligt att Sverige åkte ur EM redan i gruppspelet. Jag måste erkänna att jag beundrar ditt engagemang och den energi du uppbringar för ditt lag. Att du viker tid för att säkert se varje match. Att du satsar pengar på olika resultat och verkligen lägger tankemöda på att formulera dina åsikter om evenemanget i våra sociala media så som Facebook.

Men nu när Sverige är ute ur leken skulle jag vilja uppmuntra dig att uppskatta ungefär hur mycket tid ett avancemang för det svenska laget hade tagit i anspråk av dig. Tid att ladda för matcherna, prata om dem och skriva om dem. Välj sedan lämplig aktivitet att förflytta tiden till. Har du ingen egen idé vill jag föreslå att du jobbar motsvarande timmar som volontär på stadsmissionen, skriver en insändare om klimatet eller läser på om köttindustrins konsekvenser. Vill du hellre läsa om något annat kan du ju ta reda på vad som händer i Syrien, Tibet eller Västsahara. De pengar du skulle lagt på chips och öl kan du lägga på till exempel vaccin till barn i Afrika, skänka till rädda barnen eller asylgruppen i Skåne.

Som du ser finns det mycket att göra trots att EM-resan tagit slut och jag hoppas det känns bättre nu när du fått några tips på saker att fylla tomrummet med. Skulle det trots allt inte räcka är du välkommen att höra av dig så ska jag nog ha ett och annat att förklara om perspektiv.

Share on Facebook

Dagens bästa den 16:e juni

Oj, vad jag längtar efter sängen just nu. Och så fort jag har skrivit klart detta ska jag lägga mig och sova. Det har varit en lång dag och en lång jobbdag. Jag har jobbat ungefär 14 timmar nu. Galet. Men det är kul som sagt. Och några saker med dagen har varit lite extra kul…

Dagens bästa den 16:e juni
1.) Att någon sade att hon hade vaknat mitt i natten och längtat så att hon inte kunnat somna om
2.) Den supergoda middagen mannen lagade i kväll
3.) Att se E springa omkring helt oblygt i en klunga av 30 främmande människor, skrattande och tjoande
4.) Att vi äntligen är i gång

Share on Facebook

Nu börjar det!

Man skulle kunna tro att vi synkat vår klädsel i dag...

Klockan är 20 och jag är fullständigt utmattad. I dag har jag börjat jobba. Det är helt fantastiskt kul men också intensivt och tröttande. På två veckor ska jag skriva en helt ny musikal tillsammans med 27 mellanstadiebarn och ett härligt ledarteam. Ingenting finns tidigare utan allt skapas på plats. Historien, musiken, texterna, danserna och ja, allt ska skrivas nu den här veckan. Sedan ska vi repa. Jag vet att det låter omöjligt men det är det inte! Jag har sett det förut och jag kommer få se det igen. Det går. Och det blir bra. Hittills har vi bara börjat spåna så smått på idéer till handling och några ord vi bollat med är fotboll, tredje världskrig och en öde ö. Vad sägs om det? Nu ska jag jobba lite till och sedan äta och sova.

Dagens skådisinsats, badboll.

Share on Facebook

Lucu food, en butik utöver det vanliga

I dag fann jag plötsligt lite egentid och bestämde mig för att göra en utflykt som jag funderat på ett tag. Jag åkte till Lucu food i Malmö. Jag har aldrig varit där tidigare men läst om den och velat ta mig dit. Eftersom jag älskar att strosa i mataffärer och botanisera bland udda burkar och konserver var det här ett litet paradis. Mannen är tvärtom och hade nog upplevt att han hamnat någon helt annan stans. Well. Jag hittade lite smått och gott (dock inte det jag sökte) som fick slinka ner i kassen och en hel massa saker jag bara log åt. För där finns saker jag aldrig sett förut, saker jag inte förstod vad det var och saker som bara såg eller lät väldigt roliga. Vad sägs till exempel om surkål- och svamppiroger, hit-grädde eller lugnande te för barn från 5 månader? Ni ska få några bildexempel…
 

Share on Facebook