Dagens bästa den 31:a augusti…

…är att komma hem!

Share on Facebook

Hej då, Cypern.

I kväll har vi tagit det sista doppet och i morgon bitti bär det av hemåt. Vi är överens om att vi hade kunnat tänka oss någon vecka till här. Det är visserligen inte särskilt avkopplande att jaga en sjövild unge dagarna i ända men det är ändå bättre att vara föräldraledig i solen än hemma:-)

Share on Facebook

Kusin vitamin

 
Det känns så fint att ha möjlighet att låta kusinerna umgås så här en hel vecka och lära känna varann ordentligt. E har fjorton kusiner och det är sällan han får vara på tu man hand med någon av dem som nu. Och oj, vad han gillar storkusinen. Han springer efter henne hela tiden och vill kittla och jaga. Hon är något mer ointresserad men ändå ganska förtjust. Det är också bra att han får lära sig nya saker. Till exempel kan han numer både hoppa i sängen och slänga gosedjur i väggen. Imponerande va!?

Share on Facebook

En liten hälsning från semestern.

I går var vi i Nicosia hela dagen. Väldigt varmt var det. Faktiskt så varmt att vi var tvungna att äta glass flera gånger… På kvällen var jag alldeles utslagen av värmen men E som sov på bussen hem var pigg och vägrade somna. Det hela slutade med att jag i ren desperation kröp ner hos honom i resesängen och där vaknade jag hyfsat stel och frusen klockan 06. Idag har E lekt med Josefine som bor här på Cypern. Faktiskt bor hon bara tvärs över gatan från hotellet. Jag fick äntligen ligga en timme själv i en solstol och njuta. Fy, så skönt det var. Till råga på allt fick vi barnvakt ikväll så jag och min syster kunde gå och se kvällens show. En liten drink slank också ner och sedan avrundade vi med häng på terassen. Fin-fint kan man säga. Här kommer några semesterbilder:

Share on Facebook

Den lille glidaren

Share on Facebook

Dagens bästa den 26:e augusti

Å, jag önskar verkligen att jag kunde visa lite fina bilder här men jag bloggar från mobil och ipad och får inte riktigt till det. I morgon ska jag ta tag i det om jag orkar. Det är ju lite väl varmt för att orka någonting här:-) Så här dags är det som bäst. Ungefär 25 grader ute, barnen sover och stället andas lugn och harmoni. I morgon ska vi upp tidigt för att åka på utflykt. Det ska bli skoj.

Dagens bästa den 26:e augusti
1.) E:s pool-lek med främmande barn
2.) Facetime med mannen. E busade med hans näsa och lekte lekar via skärmen. Ursött!
3.) Kvällshäng på terassen
4.) att mitt trådlösa tangentbord är så bra!
5.) att vi faktiskt inte bränt oss i solen (än)

Share on Facebook

Dagens bästa den 25:e augusti

Ja, vad skulle man kunna klaga på en dag som den här? Att vattnet är lite för varmt, likaså luften samt att det är svårt att välja mellan pool och hav. Suck, allt detta jobbiga. Ärligt talat, vi har det bra.

Dagens bästa den 25:e augusti
1.)riktigt god mat (halloumi till frukost, crème brulée till lunch)
2.)det varma vattnet och E:s glada plask
3.)att träffa finaste Josefine igen, sååå länge sedan sist

Share on Facebook

So long!

Efter mycket om och men blev det för en timme sedan klart att vi kommer iväg trots att det inte verkade så igår och i morse. Men nu är väskorna packade och vi ska strax åka mot flygplatsen. Hurra!!! Jag och E ska söderut tillsammans med min syster och E:s kusin Vilja. Vi ska lyxa på Cypern i en hel vecka. Sola, bada och äta halloumi. Mannen stannar hemma och jobbar eftersom någon måste göra det också. Och denna någon är (den här gången) inte jag, moahahaha! Eftersom det är oklart om jag tänker uppdatera bloggen får vi ses när vi ses, säkert mer förr än senare!

Share on Facebook

Dagens bästa den 23:e augusti

I dag är ännu en sådan där dag när jag verkligen behöver påminna mig om de bra sakerna. Det känns som om dagen mest varit bajs och råkiga besked. Men, som jag försöker tänka, har väl dagen ändå bjudit på något gott? Ja, såklart!

Dagens bästa den 23:e augusti
1.) att jag kom iväg till gymmet
2.) god lunchomelett med både chèvre och parmesan
3.) när E hjälpte mannen att massera min rygg. (Haha, det var verkligen roligt!)
4.) att jag fick så många trevliga kommentarer på bloggen. Kommentarer gör mig glad!

Share on Facebook

Chokladbollar, på annorlunda vis

De här chokladbollarna är galet goda. Och snygga. Lite mer vuxensmak på än vanliga chokladbollar men självklart kan du variera smaksättningen om du vill ha det annorlunda.

Chokladbollar med mascarpone och nötter
1 burk mascarpone
75 gram mörk choklad
1-2 tsk snabbkaffepulver
2 msk cointreau
1,5-2 dl skalade och hackade hasselnötter
en halv vaniljstång

Riv chokladen fint. Blanda med kaffepulver, cointreau och urskrapad vaniljmärg. Rör ner mascarponen och blanda ordentligt. Rulla till bollar som du sedan rullar i nöthacket. Förvara svalt så håller de upp till en vecka.

Share on Facebook