På bokmässan

 

I dag har vi jobbat på bokmässan alla tre. Det är långa dagar och man blir trött i både fötter och huvud. Mannen och jag turas om att stå vid det globala casinot dit folk kommer och testar sina kunskaper om världen. E jobbar med att sparka ballonger och charma folk. Han går till en monter och tigger ballonger som han sedan sparkar omkring. Alla som hamnar i hans väg övertalar han att vara med och spela. Och jag blir nästan lite förvånad över hur lätt folk köper det. Människor vi aldrig sett springer efter honom, sparkar på ballongen eller leder honom tillbaka när han går för långt. Det är fint. Dessutom hjälper han till med att flytta spelmarker, ställa om datorn och bära saker. Bra att ha-kille helt enkelt.

Share on Facebook

På besök i matrepubliken

En liten mobilbild på Charlottan

I dag är vi i Göteborg på bokmässan. Det är vi förresten hela helgen. Men i dag har jag och Edvard inte bara traskat omkring där utan även bjudit hem oss till Charlotta i matrepubliken. Charlotta är en av mina allra äldsta bloggkompisar sedan flera år tillbaka och trots att det känns som att vi känner varandra har vi aldrig träffats. Förrän idag. Och fy så kul det var! Man vet ju inte hur det kommer kännas att träffas IRL men i dag var det verkligen bara trevligt och bra. Tycker jag i alla fall. Så efter det har jag varit lite extra glad hela kvällen.

Share on Facebook

Med blommor och blad…

Till pappas 80-års fest köpte jag en massa blomsterbuketter och klippte sönder. Av dem pysslade jag ihop diverse blomsterarrangemang och dekorerade med. Olika färgskalor i olika rum. Och så lite hösttema. Jag blandade friskt mellan stora vaser, små vaser och skålar med vatten i. Till och med torkade rosenknoppar kan bli ett fint stilleben. Eller så kan de sista levande blommorna ur en vissnande bukett få nytt liv i ett snapsglas med vatten. Och det blir ofta finare än man tror. Så våga klippa sönder och blanda friskt. Färg gör dig glad och blommor likaså!

   

Share on Facebook

Trevliga tomater

Det här är ett försök från min sida att återskapa några underbara varma tomater vi serverades på Cypern. De nådde kanske inte riktigt hela vägen fram till den perfektion som originalet men riktigt goda blev de minsann!

 

Använd mogna mellanstora tomater. Räkna 1-2 tomater per person beroende på vad mer som serveras. Dela tomaterna på mitten, lägg dem på bakplåtspapper på plåt med snittytan uppåt. Strö över flingsalt, nymalen svartpeppar och oregano. Riv prästost och lägg en hög på varje tomat. Toppa med en klick smör. Gratinera i ugn på c:a 200 graders värme tills osten smält och fått färg. Ät på en gång! Passar så klart även fint på ett buffébord!

Share on Facebook

I dag…

Nu har vi äntligen lyckats ta oss hem till Skåne. Katterna blev glada och E började genast sparka fotboll. Nu förbereder vi oss för bokmässan i slutet av veckan. Mannen ska bara upp och ner en sväng till Storuman och Norrköping innan vi ska dit. Puh…

I kväll är det lite smådeppigt här dessutom. Världens bästa svärfar skulle ha blivit 70 år i dag och det är svårt att inte tänka på att vi skulle haft en stor fest till att se fram emot i dagarna om allt varit som det skulle. Livet är bra orättvist ibland…

Share on Facebook

När pappan fyller år…

Jag och den bästa pappan

All den ork jag trodde igår att jag skulle besitta idag uteblev. I stället har jag bara varit trött och utmattad. Men det är ganska skönt att få vara sådan efter en rejäl urladdning. I går fyllde världens bästa pappa 80 år och det firades med pompa och ståt. Vi hade en mycket trevlig fest här hemma med familj, vänner och bekanta. Alla fem syskonen var på samma plats, blommorna ramlade in, kakbuffén blev succé och alla var glada. Det var sång, tal och lekar. Det var sådana där människor man inte sett på jättelänge som plötsligt stod där och var så fina att man blev lite extra varm i hjärteroten. Och efteråt satt vi bara här med varsin pizza och ingen orkade ens öppna munnen. I stället för att gå närmare in på detaljer slänger jag upp en massa bilder. (Klicka på dem för att se dem större) Resan hemåt skulle ha påbörjats idag men sköts upp ett dygn. Vi är lite för trötta för vägarna just nu. (Och dessutom finns det rejält med rester från kakbuffén som behöver ätas upp…)

                                                                                                    

Share on Facebook

I morgon…

I morgon ska jag öppna min kalender och se framåt. I morgon ska jag svara på mail, ringa samtal och packa. I morgon ska jag föra över bilder, äta överblivna kakor och blogga om i dag. Men nu ska jag bara sova.

Share on Facebook

Mycket nu

Det är så mycket fix och trix nu att man blir alldeles matt. Jag har precis skrivit klart mitt tal, gjort klart sånghäftena och tipspromenaden och snart ska jag lägga sista handen på bildspelet. Frysen är full av kakor och badkaret av blommor. I morgon är det fest hela dagen. Och det bästa med det hela är att när lillasyster kommer hem i morgon bitti är heeeela min familj på ett och samma ställe samtidigt. Det händer ungefär en gång vart femte år. I dag har vi haft storlunch hos storasyster. Vi firade tre födelsedagar och åt mat. Massor av spel, skratt och bus blev det också. Hade kunnat skriva så mycket mer om det men nu måste jag sova.

Share on Facebook

Dagens bästa den 21:a september

Dagens bästa den 21:a september
1.) Att min förkylning eventuellt kanske slagit av lite på takten. Lite. Kanske.
2.) Att få träffa mina bröder som jag träffar sjuuukt sällan. Och min fina brorson och hans Sara.
3.) Jäkligt god middag med dessert.

Share on Facebook

Edvard ♥ morfar

Share on Facebook