Gott nytt år!

Familjen är samlad, partyklänningen på och mojitos in the making. Hela dagen har jag vispat nutellamousse, blandat vinbärsparfait och gjort laxröra. I kväll ska jag äta tills jag spricker eller somnar. Hoppas ni alla får en underbar nyårsafton! Gott nytt år!

Share on Facebook

Dagens bästa den 30:e december

Idag har varit en något upp-och-nerig dag och då passar det ju extra bra med att avsluta den genom att påminna sig om godbitarna. Så, here we go:

Dagens bästa den 30:e december
1.) Att åka på loppis och fynda världens finaste ljuskrona. Lycka!
2.) Att få åka och storhandla till nyårsmiddagen med man men utan barn. Leve barnvakter!
3.) När jag hörde E gå från rum till rum och leta efter mig och hans glada utrop när jag hittades. Älskar att vara föremål för denna förbehållslösa kärlek.

Share on Facebook

Skofynd

I går skulle vi bara handla några saker på Coop här i Visby. Eftersom de gör om butiken rear de ut en massa saker. Skor till exempel. Det hela slutade med att vi köpte två par var. Till mycket förmånliga priser måste jag säga. Det var nämligen 75% rabatt. Sådan shopping gillar jag! Så här ser mina ut.

Share on Facebook

Kusin-vitamin

Nu är vi på Gotland. Det råder mellandagsmentalitet här. Det vill säga soffhäng, pyjamas, tv och godis. I like. När vi kom var E:s kusin Mosse här. Tyvärr var han tvungen att åka med sin mamma till fastlandet alldeles för snart. Killarna hittade varandra direkt och var hur söta som helst ihop. De rensade kylen på godsaker, drog varann i dockvagn och spelade fotboll. Härliga tider!

Share on Facebook

Årets julkort

Varje år skickar vi julkort till vänner och familj. Det är oftast ett lite småkitschigt eller annorlunda kort med oss inklippta i diverse miljöer. Många har åsikter om vilket år det varit bäst och det börjar bli lite svettigt att försöka toppa nu… Men eftersom 2012 för oss har varit det bästa året jag kan minnas ville vi spinna vidare på det. Och en av de ultimata julfilmerna är “It’s a wonderful life” som går på TV varje år vid den här tiden. Därför valde vi att klippa in oss i en gammal filmaffisch från 1946. Med detta vill jag önska att 2013 blir lika  underbart som 2012 både för oss och er!

Share on Facebook

Jul, jul, strålande jul

Oj, vad trött man blir av att vara ledig. Trots att julen är mysig och slapp så är den samtidigt ganska intensiv. I dag har vi sovit ungefär hela dagen. Faktiskt allihop. Det har varit härliga dagar fulla av god mat, släkt och vänner. Precis som julen ska vara helt enkelt. E somnade från sina julklappar efter att ha öppnat en tredjedel så han fick fortsätta på juldag och annandag. Vi har också haft kafferep, både med E:s nya servis och hos vänner. Hos vännerna fick vi även sällskap av Pippi till E:s stora förtjusning. I morgon åker vi vidare mot Gotland och nya festligheter. Hoppas ni alla har fina dagar med nära och kära!

               

Share on Facebook

En riktigt god jul…

Julafton! Årets mest magiska dag. Snön gnistrar utanför och alla ljus är tända. Jag älskar att ha E att dela allt det här med, det är så stort! Om det är någon som tittar in här idag så vill jag önska en riktigt god och varm jul! Hoppas den blir alldeles alldeles underbar!

Share on Facebook

Mer jul

I helgen har vi firat jul hos min syster i Kalmar. Hela familjen inklusive barn och pojkvänner. Vad det är härligt med allt kaos som blir. Barn som springer, sjunger, busar, kittlas, gnäller, tjuvsmakar, väntar, suckar, längtar och kramas. Vi åt fin-lunch med en massa dessert och sedan gottebord och drinkar. Ja, det senare när barnen gått och lagt sig och vi spelade spel. Gottebordet var helt sjukt lyxigt med 12 sorters hemgjort godis. Paketen öppnades efter mycket tjat och hela rummet var ett virrvarr av papper, kläder, böcker och leksaker.

               

Det är så roligt att se E med sina kusiner. Han följer efter de större barnen, beundrar dem och snor deras saker. De skäller på honom när han gör saker han inte får men klappar och kramar honom oftast. Helgens stora hit för honom var nog att få låna storkusinens mini-gitarr. Han är helt besatt. Vilken tur att han ska få en alldeles egen ukulele av tomten i morgon…

Nu har vi julstädat och julbakat hos mina föräldrar. Och gjort en herrans massa glass till juldagen då släkten ska bjudas på middag. Jag och mannen har lite uppesittarkväll och har tänkt se ikapp julkalendern eftersom vi missat ett par dagar. Men vi får se hur länge vi orkar. Kanske blir det bara att ställa ut en gröt-tallrik till tomten och hoppa i säng. För I MORGON ÄR DET JULAFTON!!

Share on Facebook

Julstök och vintermys

      

Nu har hela familjen jullov! I går kväll packade vi en miljon inslagna paket i bilen och körde genom mörka skogar och den stjärnklara natten mot Småland och mina föräldrar. E lever rövare och håller hov. Han älskar verkligen att vara här. Jag också! I dag har jag kokat chokladkola och gjort nötbollar. Nu ska vi hem till vänner och julmysa. I morgon ska vi fira jul hos min syster i Kalmar. E tjuvstartade i morse med ett dopp i grytan. Det kan ni se på en av bilderna. På övriga bilder ser ni honom läsa alla sina böcker samtidigt, handla frukt och vara allmänt söt. De två sistnämnda har min vän Josefine fotat. Jag gillar dem skarpt.

Share on Facebook

Dagens bästa den 20:e december

Dagens bästa var definitivt att köra genom ett snöklätt Småland i mörkret, beundra de vackra granarna, spela stämningsfull julmusik och slutligen landa i köket i ett julpyntat föräldrahem. Få saker slår känslan av att åka hem till jul.

Share on Facebook