Älskade unge!

Jag är så trött nu för tiden. Framför allt på dagarna. Bland det värsta jag vet är att bli väckt och behöva gå upp tidigt på morgonen men tyvärr måste jag ju oftast göra det eftersom E tycker det är bättre så. I går var jag ute en sväng med Kicki och Bella och kände att den här morgonen skulle bli extra tuff. Alla övriga vuxna stack iväg på jobb alldeles för tidigt (okej, det är kanske mest synd om dem egentligen men nu är det här faktiskt MIN blogg och då bestämmer jag hur det är) och lämnade mig ensam med skrutten. SOM SOV TILL 10.40!!! Ja, det är alldeles galet. Han har aldrig sovit så länge förut. Dessutom fick jag väcka honom. Gissa om jag älskade honom extra intensivt hela morgonen medan jag (efter att ha vaknat av mig själv) åt min frukost i lugn och ro, alldeles själv…

Share on Facebook

Hej då, Småland och tack för den här gången!

Vi har tillbringat några härliga vinterdagar i Småland med familjen. Vi har hunnit med god mat, sena kvällar, födelsedagsfirande, skattjakt, bollspel, snölek, bilprovning, bakning och mycket mer. Nu ska vi vidare genom ett snöigt Sverige mot Stockholm. På återseende!

Share on Facebook

Dagens bästa den 18:e februari

Dagen har spenderats i föräldrahemmet med en ynklig gnällspik (E). Mannen har varit ute på vägarna men anslutit sig till middag och dessert. Utanför snöar det för fulla muggar (konstigt uttryck men ganska kul) och jag njuter av att sitta inne med några av dem jag älskar mest. I morgon åker vi vidare på vår sportlovsturné med destinationen bästis och storstad.

Dagens bästa den 18:e februari
1.) Dagens totala kravlöshet
2.) Att få åka och hämta mannen äntligen
3.) Stekta äpplen i kvällsmörkret
4.) Att jag inte har haft migrän idag
5.) En massa by-pepp i luften och på nätet. Länge leve min lilla by och människorna i den!

Share on Facebook

Paaaaaartyyyyyy-hattar

Vad vore en lördagkväll utan partyhatt på skallen? Nej, jag menar det! I förrgår frågade femåringen mig om vi inte skulle göra partyhattar och jag svarade snabbt ett “självklart”! Och efter middagen satte vi igång. Världens enklaste pyssel, instruerat av Vilja själv. Man rullar bara en strut av papper, sätter en tejpbit för att hålla ihop den, klipper av nertill till önskad längd  och dekorerar sedan hej vilt! Vi använde glitterpennor och tuschpennor. Sedan tejpar man fast ett snöre på insidan av struten och sätter den på huvudet! Och voilà, sedan är det bara att starta festen!

Share on Facebook

Dagens bästa den 16:e februari

Det här har varit en ovanligt lång lördag. E vaknade något för tidigt i morse men det gjorde bara att vi kunde komma upp och koka kaffe till födelsedagsbarnet innan han vaknade. När jag stod redo utanför dörren för att sjunga och hurra rusade E in i förväg och skrek “Chucko, chucko pappa” vilket betyder frukost, vilket i sin tur betyder kaffe. Efter morgonfirande, paket och pannkaksfrukost gav vi oss över till Öland för loppisbesök. Det var nog ungefär den sämsta loppis jag någonsin besökt. Nog sagt om det. Däremot fyndade jag både skor och klänning medan mannen spontanköpte sig en jacka. Så misslyckad outing var det ju inte alls. Vi köpte med oss lunch hem och när den var uppäten tog jag med mig alla tre barnen ut i snön för pulkaåk och såpbubbleblåsande. När vi var stela och frusna gick vi in och födelsedagsfikade. Sedan har vi bara myst, ätit gott och umgåtts hela dagen. Nu avrundar vi med födelsedagsmojito. En fin födelsedag på det hela taget. Fast den inte ens var min egen!

Dagens bästa den 16:e februari
1.) Att mannen blev nöjd med sina födelsedagspresenter, framför allt kokboken
2.) Shoppingrunda
3.) Snö och vinterhäng med bästa barnen
4.) Varm choklad och cheesecake medan tårna tinade
5.) Supermiddagen som fortfarande gör mig alldeles lat och trött
6.) Partyhatt-making med Vilja

Share on Facebook

Sportlov

Nu har vi äntligen sportlov! E är ledig från Föris och mannen och jag har tagit lite halvledigt båda två. Vi är ute på hälsa på-turné. I går var vi hos E:s mormor och morfar, myste med dem och moster Lisa. I dag har vi sett på kusinens jympa och ätit fredagsmat i Kalmar. Här stannar vi över helgen och hänger med favorittjejerna och deras föräldrar. I morgon fyller mannen år också så då blir det partyyyyy! Hoppas ni alla får en härlig helg!

(Fotona är tagna av Linda.)

Share on Facebook

Nu ger jag snart upp!

Alltså, jag vill inte gnälla, eller JO det vill jag!! Det är så himla synd om mig! Jag har legat däckad halva dagen i dag i värsta supermigränen. Det är bajs! Och då äter jag ändå typ ingenting nu förtiden bara för att slippa det. Snacka om lose-lose! I dag kändes det dessutom som om någon form av mått blev så sjukt jäkla över-rågat. Jag orkar faktiskt inte mer nu! Så. Slut på gnäll. I nästa inlägg ska jag vara glad igen. Eller, ja, kanske.

Share on Facebook

Segstartad

I dag är en otroligt seg dag att kicka igång. Jag sitter framför datorn och försöker planera lektioner samtidigt som jag petar i mig frukosten. Och när till och med en sådan här lyxtallrik är svår-ipetad vet man att det verkligen är måndag…

Share on Facebook

Man hinner så mycket på en lördag

Vissa dagar hinner man ingenting, andra hur mycket som helst. Sedan jag fick barn har det funnits betydligt fler av de senare än innan. Dock är det ju kanske andra saker man hinner göra med barn. Så här såg vår fina lördag ut till exempel:

     
På förmiddagen åt E frukost på sängen, eller ja, i sängen tillsammans med alla dockor och gosedjur och filtar. Efter det byggde han trösklar tillsammans med sin pappa.


När det var dags att sova middag var någon högst ovillig. Föräldrarna ville desto hellre ta en lur. Så till sist sov vi alla tre.

     
För att få lite ljus klädde jag på mig kopiösa mängder kläder och satte mig på trappan med en bok (ja, Stina, jag gör det nu) och en kopp spök-te. Passade på att beundra “snövårtorna” på trappan också.

När jag kom in igen var kafferepet i full gång. Alla fick smaka, hästar som människor.

     
Därefter bjöds det på konsert i vardagsrummet. Mycket vackert.


När det började bli dags för kväll läste vi saga i soffan och myste.

     
Men just när vi skulle gå och lägga oss hittade E mina stövlar och var förstås tvungen att prova dem. Och när vi provat dem kom vi på att det hade snöat ute. Då virade vi in oss i filtar och gick ut för att se om det var snö på bilen. Och det var det! När vi kom in var vi förstås tvungna att provflyga de nya förvaringslådorna vi köpt. Och därefter somnade vi ihopslingrade i sängen. Mysdag!

 

Share on Facebook

Äntligen

Min kompis Liv har varit iväg alldeles för länge på en alldeles fantastisk resa. Hon har till exempel varit i Iran och köpt saffran, intervjuat förbjudna musiker, bilat genom öken och mycket mer. I ungefär en miljon månader var hon borta men är nu, äntligen, tillbaka. I dag var vi där och firade hemkomsten med semlor och te. Efter det valde E ut hattar till oss som vi glatt provade.

Share on Facebook