Vardagshäng

I bland känns det svårt att få tiden att räcka till. Framför allt när det gäller alla fina människor man vill hinna hänga med. Jag försöker komma ihåg att man kan umgås opretentiöst också. En vardagsmiddag med grannarna, enkel mat och tidig kväll. En kort promenad med någon. Motion, solljus och umgänge i ett. Eller bara en kopp te efter läggning av barnen. Det är ju det som är livet.

I kväll har Stina varit här och hängt i vår soffa. Ost, vin och kakor. Prat om garn, bloggar, skrivande och drivkrafter. Alldeles lagom på en torsdag.

Share on Facebook

Supergoda frökex

Jag har bakat och experimenterat en hel del med olika typer av frökex/knäcke och det blir oftast väldigt gott. Problemet tenderar att vara att de lätt går sönder och således är svåra att ber goda saker på. Och goda saker är ju ett måste. När vi var hos bästisBellan på sportlov bakade hon en variant som blev hur bra som helst. De har jag bakat i mängder sedan jag kom hem. Faktiskt gott att bara knapra som snacks men ännu bättre med cashewsmör eller cream cheese och avokado på. Ursprungsreceptet kommer från Cecilia Folkesson. Vi tackar för det! Så här gjorde jag:

Frökex (glutenfria, gi-vänliga och lchf)
1 dl krossade linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 solroskärnor
1 msk fiberhusk
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten

Flingsalt
Pumpakärnor

Blanda alla torra ingredienser. Häll i oljan och vattnet och blanda ihop. Bred ut på bakplåtspapper och strö över flingsalt och rostade pumpakärnor. Grädda i 150° C i 60 min. Dela i fyrkanter med vass kniv. Lägg på galler och lämna i ugnen på eftervärme i ca 60 min.

 

Share on Facebook

Dagens bästa den 27:e februari

Mina onsdagar är långa och intensiva men ändå oftast ganska peppade. Mycket jobb blir det men de korta stunder man får emellanåt med E är verkligen små guldkorn. Att mannen lagar mat medan man själv kryper under täcket en stund är också ganska fint. Åtminstone ett silverkorn.

Dagens bästa den 27:e februari
1.) Att jag kom i tid till jobbet trots att jag försov mig
2.) Att få jobba med inspirerande personer
3.) E:s stora glädje när jag kom hem från jobbet
4.) Spontankonsert i vardagsrummet. Mannen på piano, E på ukulele och jag på sång. Fina grejer.
5.) Kvällsmöte inne hos grannarna. Jag har sagt det förut men det tål att upprepas. Jag älskar min by.

Share on Facebook

Kalastips - fiskdamm för alla!

Någon efterfrågade kalastips och här är ett av mina bästa! När E fyllde ett år körde vi med en klassisk fiskdamm. Men i stället för godis och sötsaker lade vi i små fina presenter. Åldersanpassade. Till de allra minsta blev det små mini-set med hink och spade, perfekt att ha i skötväskan på utflykt. Till de lite större blev det en mix av partygrejer som ballonger och visselpipor. Till de allra äldsta, dvs föräldrarna gjorde vi små paket med en chokladpralin och en hemlig personlig lapp. På den stod det något snällt om just den personen. (Någon annan gång har vi gjort de vuxnas lappar mer allmänna som lappar ur lyckokakor, fyllda med livstips.) Faktum är att de vuxnas paket blev väldigt uppskattade och fler än en tår föll. Men då skrev vi också jäkligt fina saker om dem!

Share on Facebook

Helgens loppisfynd

På väg hem från sportlovet i Stockholm valde vi slingrande småvägar framför motorväg och snabb trafik. Dels är det ju vansinnigt mycket mysigare och dels är det större chans att stöta på loppisar. Vi stannade på tre ställen varav ett verkligen hade potential. Jag fyndade lite av varje. Till exempel de fina ljusstakarna på bilden ovan.


Och de här små söta fåglarna till min samling…


För att inte tala om den här burken med glada spelmän på. Jag blir alldeles glad av den!


Och så en liten kastrull till E:s dockspis.

Share on Facebook

Swisch, swisch, swisch

Sådant här gör vi på dagarna. Hela dagarna ungefär. Alla måste se och älska!

Share on Facebook

Vi tog in på hotell…

…fick världens bästa helkroppsmassage, plaskade i vattnet, somnade i bastun och slappade på rummet. När det var dags för middag kom vi inte längre än till hotellbaren. Som tur är var maten där ypperlig och crème bruléen even better. Klockan 19.04 var vi klara med middagen och kände att det var dags att sova…tills vi såg på klockan. Då kröp vi ner under täcket och tittade på film och åt jordgubbar i stället. På morgonen efter sov vi hur länge vi ville och åt en fantastiskt bra hotellfrukost. Man måste bara älska hotellfrukost. Sedan klämde vi in en liten massage till innan vi strosade tillbaka mot Bellas lägenhet där skrutten väntade. Om mannen gillade sin julklapp? Jag tror det. Gjorde jag? Jajamensan!

Share on Facebook

Spadags!

Efter två riktigt jobbiga nätter är vi mer än väl förtjänta av att gå på spa tycker jag. Mannen fick det av mig i julklapp och nu är det dags. För första gången ska vi båda lämna skrutten över natten och ta in på hotell. Vi ska bada, basta och få massage. För att inte tala om äta middag på tu man hand. E ska hänga hos bästisBellan som av en slump bor fem minuter från hotellet så det känns nära och bra. Han kommer nog att få det minst lika bra som vi!

Share on Facebook

Mina röda skor

Jag älskar mina nya skor. Trots att de inte är så varma som de jag borde ha köpt i stället. Visserligen gör de ont i en lilltå men den är ju ändå så liten att det inte räknas. Jag blir glad av färgen och känner mig fin i dem. Det måste ju också räknas.

Share on Facebook

Dagens bästa den 21:a februari

I dag har jag varit riktigt seg och faktiskt inte kommit utanför dörren. Men det kan också vara skönt så här när man har sportlov tycker jag. Att ta det så lugnt som möjligt kan väl också ses som en slags sport liksom…

Dagens bästa den 21:a februari
1.) Världens längsta sovmorgon
2.) Bellans goda kycklinggryta
3.) Att lyckas beta av något litet från den jobbiga listan
4.) När eftermiddagsmigränen släppte och jag blev normal igen

Share on Facebook