Dagens bästa den 26:e april

Det har regnat och varit mulet idag. Det kändes skönt på något vis. Framför allt eftersom jag kunde vara inomhus, hemma och jobba hela dagen. Jag gillar ljudet av regn som smattrar mot rutan när man sitter under en filt med dator i knät.

Dagens bästa den 26:e april
1.) Regnet, faktiskt
2.) En god frukost
3.) Morgondisco med min nya favoritlåt
4.) Att träna
5.) Fredagsmys med E i soffan
6.) Att stryka en massa saker från listan (det är det bästa jag vet)
7.) Att jag hann pyssla lite
8.) Lilla pratstunden i sängen när E skulle somna. Han berättade om dagen på Föris och det är typ det sötaste som finns.
9.) Att jag inte har haft migrän i dag

Share on Facebook

Lite youtube-lycka!

Eftersom det är fredag så tänkte jag att vi skulle avsluta veckan med lite upplyftande filmer. Det finns en himla massa kul på youtube som de flesta antagligen känner till. Ibland kan jag sitta och se tusen feelgood-klipp innan jag lägger mig bara för att få somna med ett leende på läpparna. Älskar fina djurklipp, överraskningar, frierier, läppsynk och flashmobs. Här kommer länkar till fyra fantastiska favoriter:

Alltså, jag vet, det här är humor på låg nivå. Men ändå snyggt gjort och framför allt hysteriskt roligt. Kolla publikens miner (och dotterns) och hur fint det passar in. Så, le, skratta!

Det här visade BästisBellan mig när hon var på besök sist. Så jäkla underbart! Den här lilla ungen peppar sig själv till max varje dag. Snacka om att boosta sitt självförtroende och sin livsvilja. Och hon kör samma ramsa varje gång! Låt oss alla ta efter och börja peppa!

Det här är så otroligt välgjort att man bara måste bli imponerad. Om jag inte redan blivit friad till en gång (och inte har direkta planer på att göra om det) hade jag velat få det här frieriet. Eller troligare är för den delen att jag själv hade hållit det. Bara engagemanget från familj och vänner… och hur mycket de måste ha tränat… oslagbart!

Beach boys som du aldrig har hört dem förut. När Anders och Lina visade detta för mig skrattade jag så jag fick tårar i ögonen. Videon är autentisk fast ljudet är naturligtvis pålagt. Notera de underbara klapparna! Party on!

Share on Facebook

Citron- och parmesansmör

I dag är det mulet och jag tror inte många tänker “grillat” i kväll. Men kom ihåg att man kan grilla ute och äta inne=) Och alldeles oavsett så är detta tillbehör något som kan pigga upp eller helt enkelt trösta lite. Häromdagen grillade vi tonfisk och åt en himla massa gott till. Bland annat gjorde jag kryddsmör som blev alldeles fantastiskt. Tänker mig att det passar väldigt bra till lax och andra fiskar också och kanske även kött fast det vet jag mindre om.Hur som helst så är det ju så sjukt enkelt att göra smaksatta smör till grillningen samtidigt som det faktiskt tar hela smakupplevelsen till en högre nivå. Och köp inte färdigt, det är bara en massa jox i, gör själv, det går snabbare än att hitta rätt hylla i affären.

Citron- och parmesansmör (4 portioner)
75 gram smör
rivet skal av en halv stor ekologisk citron
1/2 dl finriven parmesanost
1 finhackad vitlöksklyfta
örtsalt

Låt smöret stå framme och bli rumsvarmt. Riv citronskal och parmesan och blanda ordentligt med smöret. Hacka en vitlöksklyfta fint och lägg i. Smaka av med örtsalt. Ta fram en bit plastfolie och klicka dit smöret. Rulla in det i plasten och forma till en rulle (eller annan önskad form). Förvara det i kylen (eller frysen om du vill att det ska stelna snabbt), skär i skivor och lägg på en riktigt varm fisk eller köttbit. De här smakerna var verkligen tipp topp ihop, I have to say!

Share on Facebook

Dagens bästa den 25:e april

Just nu sitter jag med katten i soffan och slösurfar på internet, karvar i en parmesanost och dricker lite dessertvin. Mannen är borta på jobb och lillskrutt sover. Så himla skönt det är att vara för sig själv ibland. I morgon ska jag bara jobba med extra roliga saker och sedan väntar en väldigt lugn helg. Skönt och välbehövligt.

Dagens bästa den 25:e april
1.) Årets första mjukglass från glasskiosken
2.) Ett mycket bra jobbmöte inför inspelningshelgen
3.) Den här stunden när E äntligen somnat (och jag vaknat efter läggningen) och jag kan sitta och karva parmesan i stället för middag

Share on Facebook

Jag är ingen vinkännare, men…

Som sagt, jag är verkligen ingen vinkännare. Jag dricker nästan aldrig vin och tycker det mesta är surt och tråkigt. Men jag erkänner att jag har en svaghet för sött. Söta dessertviner är helt enkelt väldigt gott. Nästan som en efterrätt i sig själv. För att inte tala om hur de är tillsammans med efterrätt…mmmm… Hur som helst. I går bjöd Stina på den här pärlan. Mousserande dessertvin. Fy tusan vad gott. Jag är inte den som vill uppmuntra en tur till systemet men om du nu ändå tänker dricka alkohol så tycker jag du ska välja detta.

Share on Facebook

Jobba jobba jobba

Just nu är både jag och mannen inne i sjukt intensiva jobbperioder. Men eftersom det blir ljusare och varmare ute så känns det som man orkar lite extra. Därför tyckte vi det var dags att göra oss av med en av våra stora ångesthögar från trädgården. Och när jag säger hög så menar jag hög. Brädor och annat material från renoveringen som blivit liggande när regn och vinter kom i vägen. Så i helgen hyrde vi en container och slängde den full. Så full att mannen fick klättra i den och hoppa ner skräpet. Isak från grannhuset kom in till oss och hjälpte till. När mannen hoppade blev småkillarna inspirerade och ville hoppa de också. De fick dock hålla till godo med nedersta trappsteget i stället för en stor container.

     

Share on Facebook

Dagens bästa den 24:e april

Som jag skrev i förra inlägget har det varit en riktigt lång dag och jag fullständigt längtar till sängen. Jag har jobbat, tränat, stressat och pratat böcker. Men nästan bara positiva saker! Till exempel:

Dagens bästa den 24:e april
1.) Att jag klarade av den tidiga morgonen med mycket mindre stress än väntat
2.) Bra lektioner på med peppade elever
3.) Att jag orkade träna
4.) Att jag hann läsa ut boken i tid
5.) En snabb men god middag
6.) Lite bubbel och förfest
7.) En trevlig bokkväll

Share on Facebook

Böcker och bubbel

I dag har jag varit på bokträff. Vi har läst “Älskaren” av Marguerite Duras. Jag har svårt att bestämma vad jag tycker om boken, både gillade den och samtidigt inte. Mest blev jag lite beklämd av den. Det betyder å andra sidan inte att den inte var välskriven eller bra. Hur som helst. Innan bokträffen förfestade jag och Stina med ett glas bubbel. Det gjorde mig lite mindre beklämd. Hemma hos Maria drack vi te och åt bullar vid levande ljus medan vi pratade och bläddrade så det stod härliga till. Fint alltihop helt enkelt.

Share on Facebook

En perfekt present

En av de bästa sakerna med mannens jobb är att han ofta får presenter när han föreläst. Och dem får alltid jag, oavsett vad det är. Visst är det kul när han får med sig blommor och konstiga böcker eller prydnadssaker men mest gillar jag när det är handgjorda praliner eller rättvis marmelad och liknande. Igår fick jag en toppenpresent som hängt med honom hem från Skövde och en konferens i klinisk kemi. En stor fin bricka, designad av min favorit Lisa Bengtsson! Dessutom är den såld i samarbete med barncancerfonden och största delen av vinsten går direkt till den. En win för oss alla kan man säga. Dessutom kan man bära den på huvudet som en liten extra win… Hurra!

Share on Facebook

Dagens bästa den 23:e april

Jag har haft en mycket produktiv dag och är nöjd men trött. I morgon ska mannen bli hämtad kl 05 och jag ska iväg tidigt på jobb och ska försöka få iväg E till Föris på vägen. Det betyder att det smartaste jag kan göra nu är att gå och lägga mig, vilket jag också ska så fort jag postat detta.

Dagens bästa den 23:e april
1.) Att våren faktiskt verkar vara här på riktigt nu
2.) Att jag har fått så mycket gjort idag
3.) Att jag äntligen kommit igång med att börja plugga
4.) Att ligga på gruset bredvid kyrkan med E och titta på himlen (tills någon snäll kom och frågade om jag ramlat och behövde hjälp)
5.) Att mannen kom hem med bästa presenten
6.) Att jag lyckades städa en massa
7.) Egen-disco till min nya favoritlåt på lunchen
8.) Att jag inte haft migrän på hela dagen trots en huvudvärk som kändes lite oroväckande på g i förmiddags…

Share on Facebook