En dag i Stockholm (och ett gäng fina Stockholmstips)

I fredags skulle Edvard gå med Bella till junibacken och vi fick inte följa med. Vi grät inte för det utan bestämde oss för att ha en bra dag själva. Och då menar jag själva som på tu man hand. Inte vardagsmat direkt. Vi strosade runt i Stockholm och kände oss unga och fria. Vi började på söder och gjorde följande:

Vi strosade omkring hand i hand och njöt av solen.

Vi lunchade på Melanders Fisk. Ett måste om man är i storstaden. Skagenröran är gudomlig. Söderröran visade sig vara nästan i klass med den förra.

Vi besökte Beyond retro där mannen köpte sig en ungdomlig väska och jag provande en miljon klänningar. Köpte en.

Vi köpte kolor och presenter på Pärlans konfektyr.

Fortsatte till chokladfabriken där vi köpte praliner och drack kaffe och varm choklad.

Vi njöt av utsikten på väg hem i bussen.

På kvällen mötte vi upp vänner på Markus Samuelssons restaurang American Table där vi åt oss proppmätta och nöjda som tusan. Vi avslutade kvällen med vin och häng hemma hos Bellan.

Share on Facebook

I väntan på stormen

Vi har haft några härliga dagar i Stockholm med vänner, familj, mat och bus och landade sent i går kväll hemma. I dag jobbar jag hemifrån med att förbereda helgens utställning och sådant. Mannen är ute på vift och jag hoppas att hans tåg tänker gå hem i kväll trots den väntade stormen. Jag har varit i affären och bunkrat upp med ljus, värmeljus, batterier och godis. Så vi kommer klara oss bra om (när) strömmen går. Jag har dessutom lagt båda våra iPads på laddning så vi kan roa oss med film och spel i kvällsmörkret. Faktum är att jag tycker det är lite mysigt. Utanför börjar vindarna ta över och träden viner högt och ljudligt. Får se hur road jag är om ett par timmar.

Share on Facebook

Små bubblor, stor glädje

Om man koncentrerar sig riktigt ordentligt kommer man förr eller senare lära sig att blåsa egna bubblor…Klart som fasen man blir stolt då!Men det är kul när andra blåser också. Då hinner man ju fånga bubblorna!

Share on Facebook

Superfarmor

Edvards farmor har varit här i några dagar. Himla mysigt tycker vi allihop. Fast kanske mest Edvard. Hon har hämtat på Föris, läst böcker, lagt pussel, spelat fotboll, lagat lunch och busat med honom. Och kramats förstås. Mannen och hon har dessutom handlat lister, satt upp tapeter och diskat, inte heller fy skam. Själv har jag fått njuta av promenadsällskap, shopping och utflykt. En superfarmor/svärmor/mamma helt enkelt. När jag berättade för Edvard i morse att hon skulle flyga hem i dag sade han först NEJ men när jag förklarade att hon skulle hem till sin katt förstod han, nickade och sade “kommer snart igen”. Och det får vi verkligen hoppas hon gör!

Share on Facebook

Lördagsgodis

I går åt jag finchoklad till lördagsgodis. Från ÖlandsChoklad no less. Söta, lena praliner med olika smaker. En hel ask fick jag mannen sist vi var på Öland. Eller ja, han i sin tur fick den från regionen i Kalmar som tack för att han föreläste på något fancy event. Men alltså jag klagar inte. Så, tack, regionförbundet för lördagsgodiset!

Share on Facebook

En klagovisa

I dag skulle jag vilja passa på att gnälla lite. Först och främst på vädret. Det är höstens sämsta nu med grå himmel, fuktig luft, lite regn här och där och bara en massa fula bruna färger. Blä. Sedan skulle jag vilja fortsätta med att klaga på mitt hälsotillstånd. Efter att äntligen ha blivit frisk från ungefär fyra förkylningar som under sex veckor avlöst varandra har jag nu vaknat med snuva, hosta och halsont. Känns jävligt bekant och hyfsat ovälkommet. Att sedan vår ena bil bestämt sig för att ladda ur sitt batteri mitt på torget medan den andra satsar på punka igen (i SAMMA däck som vi köpte nytt och bytte efter punkan för tre veckor sedan) gör ju inte sakernas tillstånd mer behagliga. Och när jag nu ändå håller på skulle jag vilja klaga på att det är så galet stökigt hemma hos oss att man liksom inte kan börja ta tag i det någonstans samt att det är väldigt stressigt generellt. Och ja, så blir det ju mörkt på kvällarna också. Och jag fryser konstant om mina fötter. Och så är jag trött på att spela fotboll jämt. Puh. Okej, då anser jag mig färdigklagad för idag. So far. Hoppas ni får en trevlig fredag!

Share on Facebook

Kulturkväll coming up!

Nu är jag igång och pysslar igen. Knåpar smycken, ritar och redigerar bilder. Om drygt två veckor är det dags! Den årliga kulturkvällen i byn. Det är så idylliskt. Mysigt och precis som  en vore i Stars Hollow. Lokala konstnärer och hantverkare öppnar sina hem och lokaler för att visa sina alster. Handla, mingla, förkovra dig eller bara njut av stämningen. Den 2/11 kl 16-21. Be there!

Share on Facebook

Viljas egna målarbok

Världens bästa Vilja fyllde sex år för ett tag sedan. I helgen firade vi henne med glass och paket. Jag hade köpt lite olika målargrejer men framför allt gjort en sak. Hon brukar nämligen alltid vilja att jag ska rita saker åt henne som vi sedan kan fylla i tillsammans. Och eftersom hon är en av dem som uppskattar mina krumelurer så jag gjorde en alldeles egen målarbok till henne. Ritade för hand, skannade in, skrev ut på rejält papper och gjorde en spiralrygg. Riktigt snyggt om jag får säga det själv. Och hon blev glad och ville genast sätta igång förstås!

          

Share on Facebook

Gårdby kafé och lanthandel

   

Helgens utflyktstips får bli Gårdby Kafé och Lanthandel på Öland. Vi var där i går och njöt i timmar av den sköna höstdagen och mysiga omgivningen. Barnen sprang omkring och lekte i trädgården och lekstugan medan vi smaskade kakor och drack varm choklad med grädde. Förutom ett kafé där de serverar bakverk (och som dessutom har både glutenfria, mjölkfria och sockerfria alternativ) och säljer godis och diverse delikatesser har de även ett par bodar med inredning och fina kläder till salu. I trädgården finns uteservering, lekstuga, konstverk och ett uterum där man kan sitta och fika. Ett riktigt smultronställe, helt enkelt!

     

Share on Facebook

Lördagsmys

I dag har vi haft lördagsmys med Edvards kusiner i Småland. Jag och min syster var på två loppisar i morse och jag fyndade bland annat finaste kjolen. Medan vi var där hade kusinerna lite hemmaspa och badade skumbad tillsammans i badkaret. Sedan gjorde vi en utflykt till Öland (vad vi gjorde där får ni se i morgon) och njöt av höstvädret. Nu på kvällen har vi pysslat pompoms och ätit fin-praliner. Förutom en riktigt jäklig migränattack på eftermiddagen har vi alltså haft en finfin dag! Hoppas ni också har en trevlig helg med solsken och glada höstlöv.

Share on Facebook