Jordgubbsglass

Lyssna inte på de som säger att sommaren snart är slut. Än finns det tid för sol, glass och bad. I går gjorde vi till exempel en busenkel jordgubbsglass som verkligen blev toppengod. Den är dessutom extra smidig och behöver varken glassmaskin eller spis för att bli sådär riktigt krämig och len. Så här gör du:

Jordgubbsglass (c:a 6 portioner)
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
10-15 frysta jordgubbar

Börja med att tina jordgubbarna och mixa dem till puré. Vispa grädden tills den börjar få mjuka toppar. Häll i jordgubbspuréen och den kondenserade mjölken och fortsätt vispa tills det blivit ganska fast. Häll i en form/burk och frys i minst 6 timmar. Klart!

Share on Facebook

Att vara höggravid

Det här med att vara höggravid alltså. Jobbigt och mysigt på samma gång. Jag längtar efter att kunna röra mig fritt, resa mig upp hastigt, springa, busa och kunna dricka ett glas vatten utan att flåsa som en hund efteråt. Samtidigt är det ju fint med buffandet i magen, förväntningarna och förberedelserna. Just nu befinner jag mig i ett stadium som jag minns tydligt från sist jag var gravid. Varannan dag orkar jag massor och tar ut mig till tusen. Dagen efter orkar jag bokstavligt talat ingenting. I dag är en sådan dag. Klockan 08 gick jag upp och åt frukost med familjen. När Edvard var lämnad på föris och jag skulle börja jobba slog tröttheten till och jag somnade. Vaknade 13.30, fortfarande trött… Återstår att se hur eftermiddagen blir=)

Share on Facebook