Gyllengul linssoppa med saffran

I förrgår svängde vi ihop den här fantastiska soppan lite från höften. Till den åt vi morötter och finn crisps (beroendeframkallande helt klart). Receptet är till 2 personer men går så klart att dubbla.

Linssoppa med saffran
1 lök
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
1 liter buljong
1,5 dl röda linser
1/2 paket saffran
1 dl vitt vin
färsk bladpersilja

Finhacka lök, vitlök och purjo. Fräs i olja tillsammans med saffran och lite peppar. Häll på vin och tillsätt linser. Puttra några minuter och häll på buljongen. Vill du kan du späda med mer vatten efter hand (eller vin förstås om du gillar det bättre). Låt koka tills linserna känns klara (typ 10-15 minuter). Häll i persiljan på slutet. Vill du kan du mixa soppan slät men den var jättegod med lite struktur i också. Hur enkelt som helst. Och ja, gott som attan också! Och nej, saffran är inte en julkrydda, det är en året runt krydda. Punkt.

Share on Facebook

4 thoughts on “Gyllengul linssoppa med saffran

  1. Nämen, det åt ju vi också i förrgår :-D Fast inte samma recept, hade en ännu enklare variant med rödlök, massor av olivolja, grönsaksbuljong, potatis, morötter, blomkål, vitlök och så röda linser såklart :-) Ska prova ditt recept nästa vecka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>