Heta räkor.

Det där med middagar. De flesta av er känner säkert igen det. Vissa dagar är det hur lätt som helst och man vet precis vad man vill äta. Och andra dagar står det stilla! Vi brukar göra veckomatsedel och storhandla för att förenkla. Dessutom har vi sagt att vi ska testa ett par nya recept varje vecka. Ibland blir det mindre lyckat (som vitvinsbräserad savoykål med blomkålsmos) och ibland blir det desto bättre. I går blev det toppenbra. Receptidéen kommer från en bok som heter “Snabbt och smalt” och där alla måltider i halva boken ska hinna lagas på under 15 minuter och resten på under 30. Snabb mat som inte är snabbmat, we like it här hemma. I alla fall, igår gjorde vi räkor med mangochutney och saffran, grönsaker och quinoa till det. Riktigt gott. Förresten, låt er inte avskräckas av att jag kallar dem för heta räkor. det blir lite sting i men inte alls för mycket.

Heta räkor
1/2 purjolök
1/2 kuvert saffran
en näve haricot verts
en näve sugersnaps
3 msk mangochutney
1 dl grönsaksbuljong
1 röd paprika
en näve saltade cashewnötter
250 gram räkor

Skala räkorna. Hacka purjolöken och skär paprikan i bitar. Fräs paprika och lök i lite olivolja. Tillsätt mango chutney, saffran och lite av buljongen. Puttra lite. Fyll på med buljong. Koka bönor och sugersnaps i lättsaltat vatten, hastigt. Häll av vattnet och blanda i dem i röran. Stäng av värmen och tillsätt räkorna. Lägg upp på tallrik och strö cashewnötter över. Servera exempelvis med quinoa.

Share on Facebook

8 thoughts on “Heta räkor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>