Vår fina stringhylla.

Vår stringfamilj har fått en ny medlem. På jullovet fyndade vi den här underbara stringhyllan på en prylbod på Gotland. Prylbod och loppis är samma sak fast på Gotland heter det bara prylbod. Precis som att de inte har några får på ön, utan bara lamm. Min man (som ju själv är gotlänning) brukar skoja om att det gamla talesättet: “Far, får får får? - Nej, får får inte får. Får får lamm.” inte blir lika kul på gotländska: “Far, får lamm lamm? -Jo.” Ja, det var ett sidospår. Hur som helst var gavlarna grå och utan den obligatoriska gummibeklädnaden. Vi spraymålade dem vita och nu äntligen är hyllan uppe. Ni ser ju själva hur fin den är trots att den inte är fylld ännu. Ett sant loppisfynd. Förlåt, jag menar prylbodsfynd så klart.

Share on Facebook

14 thoughts on “Vår fina stringhylla.

 1. Hej! TAck för visiten och gullig kommentar. Alltid lika kul med nya besökare. Stuga är fortfarande omålad då helgen först bjöd på strålande sommarvärme så att man bara var tvungen att åka till stranden och bada och idag har det vräkt ner regn hela dagen och snart natten också. Så nu måste det hinna torka upp innan det blir väggfärg, så jag har lite extra tänketid. Tror dock jag lutar åt rött.
  Gillar din stringhylla. Minns att jag hade en sådan i mitt flickrum en gång i tiden och minns att jag tyckte den var rätt …trist. Har ingen aning om vart den tog vägen. Kan det var den du har på din vägg?
  Tjingeling !
  Anette :-)

 2. Vilket fynd! Så läckert! Jag förstår att du är helnöjd. :)

  Vi hade turen att det fanns tre kvarlämnande stringhyllor då vi flyttade in i vårt hus för en mssa år sedan. Någons skräp en annans skatt. ;)

  Kram Lotta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>