Ett litet hurra för mig idag!

I dag har jag namnsdag. Det är nämligen Maria idag och det heter jag i mellannamn. När jag var liten firade vi alltid alla våra namnsdagar. Lite orättvist eftersom ett av oss syskon hade tre namn och de andra två. Fast det är helt okej tycker jag. Framför allt eftersom jag var den med tre… I alla fall fick man frukost på sängen, något litet paket och bestämma kvällens mat. På senare år har vi inte firat riktigt så flitigt men mina föräldrar skickar alltid ett kort. Nu när jag har ett eget barn har jag bestämt att varenda namnsdag ska firas igen. Och i dag fick jag både sovmorgon, frukost på sängen, ett paket och bestämma middag. Dessutom fick jag ett fint kort från mamma och pappa. Jag har det bra jag.

Share on Facebook

5 thoughts on “Ett litet hurra för mig idag!

  1. Haha jag satt just och funderade på vem det var som hade tre namn. Mammas motivering var ju att du hade din andra namnsdag så nära din födelsedag…

  2. Hurra för namnsdagsfirande & Maria! Jag är så glad för att Paul, som är kanadensare & allt, har tagit denna utomordentliga svenska tradition till sitt hjärta. Sen hjälper det ju kanske lite att Paul råkar finnas med i den svenska almanackan… :)

  3. Grattis i efterskott ;)
    Även vi brukar fira namnsdagar, men har rötter i Polen och där är det väldigt vanligt att det firas namnsdagar, nästan precis som födelsedagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>