Marinerad halloumi

Det här är ett superenkelt sätt att piffa till sin halloumi på. Passar jättebra både om du vill steka den eller grilla den.

Marinerad halloumi
1 bit halloumi
olivolja
citron
citronpeppar

Skär halloumin i skivor. Ringla över lite olivolja, pressa över rikligt med citron och peppra rejält med citronpeppar. Låt stå en stund och stek sedan i smör eller olja. Eller grilla. Passar utmärkt i sallader eller som tillbehör eller huvudsaklig proteinkälla. Och det är fantastiskt gott.

Share on Facebook

11 thoughts on “Marinerad halloumi

  1. SV: Det kanske var bäst att du avstod förlossningsfilmen då…men vad trist att föräldrakursen inte var bra!

    Mm, jag älskar Halloumi, tycker det blir så sjukt salt och gott när man stekt den. Mannen är dock inget fan, han tycker det är för mycket gummikänsla när man tuggar. Synd som attan att de inte har Halloumi här i Spanien. Eller ja, jag har då inte sett någon i alla fall.

  2. Oj, låter ju supergott! Äter inte halloumi så ofta, men nu i sommar blir det nog lite oftare. Är ju faktiskt himla gott att grilla. Fetaost är också gott på grillen, har du provat?

  3. På sommaren brukar jag mixa en massa örtkryddor och vitlök med olja och marinera halloumi och grönsaker i (tex squash, aubergine,paprika) för att sedan gilla. Grymt gott. Ja, allt med halloumi är väl gott?! ;-) Testade för första gången att tärna ned den ostekt i en soppa så den fick mjukna lite. Var inte sista gången det hände.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>