Banan- och kolaglass.

Det här är ett recept som jag och bästisBellan sagt länge att vi måste testa. Det är hämtat direkt från bloggen “Om jag var din hemmafru” som tyvärr inte uppdateras längre. Enligt flera utlåtanden skulle den vara fantastiskt krämig och ha perfekt konsistens utan att ens behöva glassmaskin eller omrörning under frystiden. Ja, konsistensen var toppen. Men, jag blev lite besviken på att den smakade så mycket banan. Den goda kolasåsen var så himmelskt god innan den blandades i att jag överväger att koka tusen till och experimentera med i annat. Jordnötskrosset som var på glassen var dock underbart! Men, måste poängtera att jag inte är överdrivet förtjust i banan i vanliga fall så om man är det ska man helt klart testa detta.

1 burk kondenserad mjölk
5 ekologiska bananer
50 gram mandelmassa
1 dl jordnötter (rostade)

Ta av etiketten på mjölkburken och ställ den i en kastrull på spisen. Häll i vatten så det täcker hela burken. Det är viktigt att hela burken täcks under hela kokningen, fyll på om det behövs. Koka på låg värme i en timme. Ta av från plattan och låt svalna i kokvattnet. Öppna inte burken förrän den svalnat.

Mixa bananerna med den kondenserade mjölken, häll i form och ställ i frysen.

Sätt ugnen på 200 grader, grillvärme. Mixa jordnötter och mandelmassa till smulor och bred ut dem på bakplåtspapper på plåt. Ha dem i ugnen i cirka 3 minuter, rör om en gång. Häll detta över glassen vid servering.

Share on Facebook

5 thoughts on “Banan- och kolaglass.

    • Haha, jag o Bella var inne i american store förra veckan för att köpa jordnötstopparna till just det här receptet… Great minds think alike!

  1. Jag har också provat glassen, inte så jättegod. Däremot den andra glassen från Linneas kök var riktigt god. Vi gjorde den förra helgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>