Böldpest eller kolera?

För ungefär en vecka sedan vaknade E med en stor röd prick på kinden. Eftersom han i övrigt verkade frisk och jag själv fått ett myggbett under natten drog vi slutsatsen att det var just ett myggbett. I morse när jag vaknade kunde jag räkna till inte mindre än 9 röda prickar i hans ansikte. Självklart spann jag iväg rätt rejält. Var det vattkoppor, röda hund eller kanske till och med böldpest? Efter att ha tittat på vårdguidens bilder av de vanligaste prick-sjukdomarna hos barn kunde jag avfärda alla dessa. Ve och fasa, han hade alltså fått någon okänd, högst ovanlig och säkert farlig sjukdom. Vi pallrade oss hastigt iväg till BVC, fick hoppa över min frukost och förkorta hans tupplur för att hinna med bussen. Väl där slängde hon ett öga på honom och sade: Ja, det kan jag säga på en gång. Det där är myggbett.

Share on Facebook

7 thoughts on “Böldpest eller kolera?

  1. Stackars liten! Våren är inte bara en underbar tid, mygg, fästingar och annat elände vaknar ju också till liv. Trots prickar har du en jättesöt liten kille. Hoppas bara att myggbetten inte kliar allt för mycket. När mina tvillingar var i den åldern fick de ofta en massa kliande prickar på ben och armar så här på vårkanten. Diagnosen var “gräsloppor” men vet inte om det stämmer.
    Kram Anette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>