Saffransglass med hallon

Jag älskar glass. Och saffran. Vissa tycker att båda dessa saker är säsongsbetonade men jag menar att det är fel och förlegat. Glass äter man när man blir sugen och saffran kan man ha i det mesta. I går slog jag ihop dessa två saker till en alldeles gudomlig glass. Saffransglass med hallon. Det bästa med den här glassen är att den blir fantastiskt len och krämig utan att behöva köras i glassmaskin eller röras i under frysningen. Det här är också mitt bidrag till månadens sötsak på bloggen Söta saker vars tema för mars är personligt.

Saffransglass med hallon
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 kuvert saffran
ett par kryddmått sprit
1 dl hallon (frysta eller färska)

Blanda ut saffran i lite sprit och låt stå några minuter och dra. Vispa grädden tills den är mellanfast. Blanda i saffran och kondenserad mjölk, fortsätt vispa tills det är en ganska fast kräm. Rör ner hallonen och häll i en form. Frys över natten eller åtminstone i 6-8 timmar. Vill du att det ska gå snabbare kan du frysa i mindre formar. Ät i stora lass och känn lyckokänslan sprida sig i kroppen!

Share on Facebook

7 thoughts on “Saffransglass med hallon

  1. Pingback: Getting personal | Söta saker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>