De bästa våfflorna

Det bästa med att vara sjuk är att bli ompysslad. Det har varit ganska ynkligt här i natt så det är extra skönt att mannen är hemma igen och kan ta hand om oss. Härom dagen frågade han vad vi ville ha till frukost och jag och E (eh, hm) svarade unisont “våfflor”. Och så fick det bli.

De bästa våfflorna är faktiskt glutenfria, hör och häpna! Vi gjorde det här receptet till en brunch där allt skulle vara glutenfritt och sedan dess gör vi alltid det här receptet. Det blir alltid bra! Och frasigt och gott.

Glutenfria våfflor (8-10 st)
2 ägg
3 dl mellanmjölk
2 msk smält smör
3,5 dl majsstärkelse (Maizenamjöl – inte redningen)
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt. Vispa äggen med en hälften av mjölken och smöret. Häll i äggblandningen i majsblandningen. Vispa ner resten av mjölken tills det blir en slät smet. Grädda. Vispa i smeten mellan gräddningarna eftersom mjölet vill sjunka till bottnen! Smörj järnet noga mellan laggarna.

 

Share on Facebook

One thought on “De bästa våfflorna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>