Lagom till en hungrig-sallad

Ja, det är något ynkligt här i sjukstugan idag. Mannen är iväg på jobb sedan 07 i morse och beräknas tillbaka runt 21. Det är långa timmar för oss febriga snorkråkor. Ingen som bakar våfflor eller kokar choklad i dag inte. Jag hann bara slänga i mig ett ynka ballerinakex till frukost. Visserligen näringsriktigt men alldeles för lite=) Men som vanligt har även den här dagen sina ljuspunkter. Till exempel somnade E slutligen vid klockan lunch just när jag började tro att jag skulle gå under av hunger och trötthet. Dessutom hade vi perfekta rester i kylen efter gårdagens söndagsmiddag (helgrillad kyckling) så jag kunde sno ihop bästa lunchsalladen och mumsa i mig varenda smula i lugn och ro. Fina tider!

Fin-fin kycklingsallad
2 nävar röd mangold
en halv avokado
ett halvt äpple, i tunna tunna skivor
1 näve hemmagjorda krutonger
hyvlad parmesan
några bitar grillad kyckling
olivolja
balsamvinäger
flingsalt

Skölj salladen och blanda med avocado och äpple. Droppa över olivolja och balsamvinäger. Strö över en nypa flingsalt och blanda ordentligt. Lägg i en djup tallrik och hyvla över rikligt med parmesan. Lägg krutonger och kyckling överst precis innan du ska äta. Detta är lagom till en hungrig.

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>