Ugnsomelett med quornfärs

För någon vecka sedan gjorde vi den här rätten och blev barnsligt förtjusta. Perfekt vardagsmat och dessutom ett bra sätt att ta tillvara rester på. Vi åt quornfärssås och spaghetti en kväll och dagen efter återanvände vi såsen till detta. Det funkar så klart även med köttfärssås. Och jag lovar att det är så mycket godare än du tror. Receptet är GI-vänligt (och till och med LCHF om man är sådan) och lånat från tasteline.

Ugnsomelett med quornfärs
Gör en vanlig quornfärssås (köttfärssås) med vitlök, lök och kryddor.

Botten
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
oregano

Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 st coctailtomater
färska basilikablad

Gör så här:
Gör färdigt quornfärssåsen först. Vispa sedan äggen med grädde och oregano. Häll i en smörad gratängform och grädda i 200 grader i 8-10 minuter. Ta ut formen. Höj värmen till 225 grader. Lägg på quornfärssåsen. Blanda ost, grädde och crème fraiche i en bunke och fördela överst i formen. Skiva tomaterna och lägg dem överst tillsammans med basilika. Grädda i ungefär 10 minuter till eller tills täcket har fått lite färg. Ät tillsammans med en härlig sallad. Funkar jättebra att ha med sig i matlåda dagen efter också!

Share on Facebook

2 thoughts on “Ugnsomelett med quornfärs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>