Burk-kola.

Det är nog få som missat den här magiska grejen. Och ja, jag vet att jag är lite efter här men för mig är detta nytt, wow och o’boy. Jag är nämligen laktosintolerant sedan läääänge och har längtat i sådär 15 år efter allt som är glass, krämigt och kolasmakande. Just nu äter jag mirakelpiller som gör att jag kan äta nästan vad som helst, wohoo, det är helt sjukt faktiskt. Fast på ett bra sätt. Men nog om det och åter till fenomenet. Det har många namn, fina namn, men jag tycker att burk-kola passar väldigt bra.

Man gör helt enkelt så här:

Köp en burk kondenserad mjölk. Ta av etiketten och ställ i en djup kastrull. Häll i vatten så det täcker hela burken. Koka upp. Koka på svag värme i 60 minuter. Stäng av plattan och låt burken svalna i kokvattnet. (Fyll på vatten under kokningen om det inte täcker burken helt). I denna lilla oansenliga burk finns nu en guldskatt, eller ja, motsvarande. En len härlig kolakräm som passar till det mesta. I glass, på glass, som fyllning, i kakor eller bara att ätas med sked. Det är som ett litet mirakel! Just nu är jag sjukt peppad på att testa den i allt! Har du ett bra tips så dela med dig!

Share on Facebook

2 thoughts on “Burk-kola.

  1. NU är en burk kondenserad mjölk äntligen införskaffad så nu ska jag testa detta recept som jag dreglat över länge!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>