Men TÄNK lite!

I dag stannade vi till och handlade lite kläder på Emmaus i Borås. Bra fyndpotential där får man säga. MEN, jag bevittnade en liten mor-dotterscen som jag blev upprörd över. Så här var det:

En mamma i 45-års åldern är och tittar på kläder med sin dotter som är ungefär 13 år. Mamman provar en vanlig röd stickad tröja, inte särskilt tight, inte särskilt lös. Hon kommer ut ur provhytten och ropar på dottern.

Mamman: Är den här snygg?

Dotter: Jaa, det är den väl.

Mamman: Är den det? Verkligen?

Mamman går in i provrummet och utbrister:

Mamman: NÄEJ!

Dottern: Vadå?

Mamman: Nej, titta här!!

Mamman kommer ut och kniper hårt runt lite imaginärt fett under armhålan som hon menar blir tydligt av tröjan. Vilken katastrof!

Mamman: Titta! Det här går ju inte!

Och där var diskussionen avslutat. Jag själv ville mest gå fram och säga:

Du, håll käften! Säg inte sådant till din tonårsdotter. (Säg inte så till någon, inte ens dig själv) Räkna med att hon kommer få tillräckligt mycket kropps-komplex de närmsta åren ändå. Man får det du vet! Spä inte på! Lär henne inte sådant. TÄNK lite!

Share on Facebook

10 thoughts on “Men TÄNK lite!

  1. Ja det lär dottern få även om inte mamman spär på så varför överdriva det hela och visa henne ett sådant beteende. Pucko.

    Men du, inte ska det väl behöva dröja SÅ länge tills vi ses att min plutt ska kunna gå?

  2. Fy tusan! Det är som en bekant familj till mig där mormorn gjort en viktminskningsoperation. Då står hon framför sitt treåriga barnbarn och säger “Är mormor smal? Ser mormor smal ut nu? Är mormor snygg”. Mamman blir rasande!

  3. Jösses :S
    Blev tokig på min syster o min mamma då de sa till min systerdotter att hon är enn liten tjockis dock menade de i sötbemärkelse. Sedan börjar systerdotter gå runt och säga “Titta vad tjock jag är”, blev helt förskräckt och sa till henne att hon är fin som hon är, varav hon svarar “Jag vet, men jag är fortfarande tjock” de gjorde mig faktiskt glad, ungen är 5 år, hoppas hennes inställning håller i sig.

  4. ja, du skulle ha gått fram! eller åtminstone gått fram till mamman och bett att få prata med henne i enrum och sagt till henne att det inte är okej! vilka puckon det finns…

  5. Usch, det gör ont i mig när jag läser sådant! Har ju själv problem med kroppsfixering o anstränger mig verkligen för att inte föra över det på min dotter. Än så länge är hon lycklig omedveten om att hon ens har ett “utseende”. Önskar så att hon slipper bry sig om ytligheter,vilken börda det är!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>