Parmesan- och sparrispaj

Till vår midsommarbuffé komponerade jag en gudomlig paj. Förutom att den smakade hur gott som helst är det en gi-paj, glutenfri paj och funkar även bra för sådana som äter lchf. Snacka om att passa alla. Dessutom blev det typ den godaste paj jag ätit, alla kategorier. Eller ja, i kategorin matpaj i alla fall. Receptet på bottnen är Klara Dessers. You should try it! Typ snarast, helst nu!

Parmesan- och sparrispaj
Botten:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
1 ägg
1 tsk salt
40 gram smör

Mixa sesamfrö och mandelmjöl i matberedare. Tillsätt resten och kör till en deg. Låt den vila i kyl 30-60 minuter. Tryck ut i pajform. Förgrädda den i 10 minuter och 175 graders värme.

Fyllning
125-150 gram parmesan
1,5 dl mellangrädde
1 dl vispgrädde
2 ägg
1 äggula
1 knippe sparris (c:a 200 gram)
salt och peppar

Finriv parmesan. Vispa ihop ägg och grädde. Blanda sedan i parmesan och krydda. Förkoka sparrisen i en minut. Fördela sparrisen på pajbottnen och häll över fyllningen. Grädda i 20-25 minuter i 200 graders värme.

Share on Facebook

7 thoughts on “Parmesan- och sparrispaj

  1. Låter super =) Jag kör faktiskt lchf men är lite skeptisk till paj- och brödbak efter ett antal misslyckade försök. Men nu är det nog dags att göra ett nytt försök känner jag!

    • Jag vet precis vad du menar. Det ÄR svårt att baka utan mjöl. Men det här receptet är verkligen toppen. Så toppen faktiskt att vi kör en i kväll igen=)

  2. Okej så vi blev “bara” 73 stycken, men det är ju inte fy skam det heller. Och vi fick ösregn-vädret. Men det gick rätt bra ändå där inne i partytältet :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>