I krokarna kring Trosa.

Kanske du, liksom vi, ibland befinner dig någonstans i Sverige och bara kör omkring för att se var du hamnar. Kanske upptäcker du att du hamnar i närheten av Trosa. Eller också kanske du har en bestämd destination någonstans i krokarna kring Trosa.

Hur som helst. Vi hamnade i Trosa när vi körde ner till Småland från Stockholms skärgård. Till min stora lycka befann vi oss plötsligt framför Marsipangården. Jag blev alldeles till mig eftersom jag läst ett gulligt reportage om dem i någon tidning för ett halvår sedan eller så. Ett ställe som gör egen marsipan och praliner och allehanda godis och som dessutom har butik och kafé. På hyllorna trängdes säsongsbetonade marsipanfigurer som räkor och ankor. Ursött alltihop. Dessutom fick man provsmaka marsipan. Bara en sådan sak! Om du är i krokarna tycker jag du ska stanna till. Det är det värt!

Share on Facebook

4 thoughts on “I krokarna kring Trosa.

  1. Ja men det är ju nästan så att jag vill höra att något är onormalt för att lita på det de säger. ALLT kan ju nte vara heeeelt normaaaalt hela tiden. Fast samtidigt skönt att höra att allt är i sin ordning.

    Och jag har aldrig ens tänkt tanken på att kombinera räkor med marsipan men nu vill jag ju åka dit och prova!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>