Creamed coconut, ett förtydligande

Det där med creamed coconut som jag skrev om i receptet i mitt förra inlägg var kanske lite flummigt. Så jag ska se om jag kan förklara ordentligt. Det är en produkt som består av ren kokos, typ hoppressad som en kaka. Man bryter av en bit och använder i matlagning för att “add richness and flavour to many Indian, Thai and Caribbean dishes” står det på förpackningen. Det står också att man kan använda den i olika desserter och bakning eller som alternativ till kokosmjölk och då blandar man ut den med vatten först. Jag tycker verkligen den tillför en len rund och fyllig smak och extra krämighet. Jag köper min i en asiatisk butik på Möllevångstorget i Malmö och gissar att det kan vara svårt att hitta i en vanlig mataffär. Men då går det som sagt bra att använda kokosmjölk i stället. Gärna så fet som möjligt i så fall.

Share on Facebook

2 thoughts on “Creamed coconut, ett förtydligande

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>