Äppelmos med kanel

Det doftar alldeles underbart här i huset just nu. Jag kokar nämligen massor av äppelmos till på lördag. Då är det kulturkväll här i byn och jag ska både spela teater, ställa ut konst och sälja äppelmos med mera. Jag och Sara i grannhuset hade hur kul som helst förra året när vi kokade äppelmos, fudge och chutney långt in på småtimmarna inför den stora dagen. Och då måste vi naturligtvis upprepa succén i år! Så här kokar man godaste moset:

Äppelmos med kanel (c:a 10 små burkar)
2 kg äpplen
2 dl vatten
3 dl socker
1 tsk citronsyra
2 tsk kanel
kanlestänger

Skala och klyfta äpplena. Mät upp ungefär 2 kg och lägg i en stor kastrull. Blanda citronsyra och vatten och häll det sedan över äpplena. Häll på sockret. Om det är sura äpplen kan du öka sockermängden och tvärtom. Smaka dig fram efterhand. Låt puttra på medelvärme och rör om då och då. När äpplena är alldeles mosiga stöter vi dem med en potatisstöt och mixar sedan med mixerstav. Tillsätt sedan 2 tsk mald kanel och rör noga. Häll upp direkt på rena, kokade burkar och tryck ner en kanelstång i varje burk. Jag använder gamla barnmatsburkar som jag sparat. De är bra till en massa saker!

Share on Facebook

2 thoughts on “Äppelmos med kanel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>