Världens godaste fröknäcke

I dag fortsätter pyssel/kok- och bakbonanzan inför helgen. Puh, det är mycket nu. Och att för första gången på länge ha migrän varenda dag (hittills 8 dagar i sträck) är ju ett fett bakslag. Men låt oss inte fokusera på tråkigheterna nu. Låt mig i stället tipsa om världens godaste fröknäcke. Det står jag just nu och bakar för fullt till på lördag. Det är hur.gott.som.helst. Och det är dessutom naturligt glutenfritt och mjölkfritt. Hurra för det!

Fröknäcke (1,5 plåt)
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
2,5 dl kokande vatten
1/2 dl rapsolja
flingsalt

Blanda mjölet och fröerna i en bunke. Häll på rapsolja och kokande vatten och rör ihop till en gegga. Lägg bakplåtspapper på plåt. Jag tycker det är godast riktigt tunt och då blir det ungefär 1,5 plåt men annars funkar det med en plåt också. Häll ut smeten på plåten och bred försiktigt ut den med slickepott. Det är något tålamodskrävande och lite finlir men ganska avslappnande att sitta och påta med det. När du tycker att du fått ett jämnt lager strör du flingsalt över det hela innan du förpassar det till ugnen. 150 grader i drygt en timme. Det ska kännas hårt och krispigt när man bryter det, inte segt. Sedan är det bara att förvara det du inte orkar äta upp i en fin plåtburk.

Share on Facebook

3 thoughts on “Världens godaste fröknäcke

  1. Alla på min mammas jobb är beroende av det här knäckebrödet efter att jag introducerade det för henne och hon för dem. Så himla lätt och gott!!!!

  2. Super gott bröd, bakar det på dagiset där jag jobbar, där finns det inte alltid så mycket tid att trycka ut degen, så ett tips från mig är lägg degen mellan 2 bakplåtspapper och kavla ut det. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>