Parmesangratinerad brysselkål

Jag har tidigare skrivit om parmesangratinerad sparris och det är ju typ hur gott som helst. Men det var då och nu har vi ju gått över från sparrisens till kålens årstid och jag bjuder på en annan variant. Och är du skeptiker till brysselkål så kan jag nästan garantera att detta kommer omvända dig. I alla fall om du gillar parmesan. Och gör du inte det, ja, då är nog allt hopp ute! Gör så här:

Ansa ett knippe brysselkål. Koka upp vatten i kastrull och lägg i kålen. Koka i någon minut och slå av det varma vattnet. Lägg kålen i en ugnsfast form och grovriv en massa parmesan. Strö den över kålen och klicka ut några smörklickar på toppen. Gratinera i ugn i ungefär 200 grader tills det är gyllene och ser gott ut. Servera som tillbehör eller i stället för potatis eller ris. Vad du än äter det till så är det sjukt gott.

Share on Facebook

One thought on “Parmesangratinerad brysselkål

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>