Kanelparfait med varma hallon

I dag känner jag mig som något av ett geni faktiskt. Förutom att jag varit gladare än på länge och haft en mysig kväll så har jag kunnat njuta av två läckra skapelser från igår kväll. Jag är alltid mest på topp på kvällar och nätter. Lite tråkigt att alla andra tycker man ska sova då. Men igår gjorde jag kanelparfait och saffranskola efter eget recept och i morse när jag tjuvsmakade var jag tvungen att hoppa några små glädjehopp i köket. Jag är mycket nöjd med båda recepten och här kommer det första. Och ja, just det. Ni borde verkligen införskaffa björksocker. Det är ju samma sak som xylitol och himla mycket bättre än vanligt socker att baka med. Och helt och hållet en naturprodukt. Utvinns ur träd liksom. Hur häftigt är inte det? Och ja, det ger det hela mycket lägre GI dessutom. Här kommer det bli en hel del sådant i julbakstider.

Kanelparfait (4 portioner)
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1,5 msk björksocker
1 tsk kanel

Vispa äggulor och björksocker ganska länge. Vispa grädden separat i annan bunke tills det bildas mjuka toppar. Blanda ner kanel i äggsmeten och rör sedan försiktigt ner grädden också. Häll i portionsformar och ställ i frys. Minst 4-5 timmar, gärna över natten. ta ut en stund innan servering så den tinar något. Vi spolade varmt vatten på formarna och stjälpte upp dem på assietter och åt tillsammans med varma hallon.

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>