Inte bara blommor

Min kompis Josefin bokade in oss på en blomsterarrangemangskurs där vi skulle få göra lite jularrangemang med mossa och sådant. Just att pyssla med växter är en av mina svagare sidor så jag var så klart på. Kul. Tyvärr blev hon sjuk så jag fick gå ensam. Men som tur är hade hon bokat in tre kompisar till som jag aldrig träffat. Ett litet gulligt gäng som adopterade mig. Och blomaffären vi var i… åh, så mysig! “Bara blommor” heter den och ligger på Friisgatan i Malmö. Fast de säljer ju inte bara blommor förstås!

          

Frida som höll kursen var också väldigt trevlig och berättade att de försöker använda så mycket fairtrade, ekologiskt producerat och närodlat som det bara går. Allt från växter, loppiskrukor, sopsäckar, papperskassar och så vidare. Himla trevlig ambition tycker jag. Fler sådana företag! Att butiken dessutom var en riktig oas är ju ett stort plus. Massor av fina växter och arrangemang så klart men också lite inredningsprylar, loppisfynd och fina kuddar. Ett ställe som till och med jag kan våga mig tillbaka till och be om hjälp med att hitta nya krukväxter som kanske är något mer överlevnadsbenägna än mina begonior

     

Hur som helst gjorde vi varsin krans och hyacintboll. Det var kul att prova något nytt! Och så blev man alldeles full av julstämning och det faller ju jag för direkt.

Share on Facebook

One thought on “Inte bara blommor

  1. Åh, så mysigt med en sådan pysselkväll. Mina kollegor var på något liknande kring jul förra året, men jag kunde då inte följa med. Jag behöver all hjälp jag kan få när det gäll tips på pynt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>