Frö- och nötmjöl

När man utesluter vete och gluten är det ibland svårt att veta vad man ska använda i stället. Jag bakar ofta med mandelmjöl och kokosmjöl men ibland vill jag variera det hela. I går bakade jag till exempel på ett egenmixat mjöl. Superenkelt och går naturligtvis att variera i oändlighet. Så här gjorde jag en knapp halvliter frö- och nötmjöl:

Frö- och nötmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl cashewnötter

Mixa ihop till ett någorlunda finfördelat mjöl. Använd i bakverk med eller utan annat mjöl. Jag blandade till exempel med mandelmjöl. Blev finfint. Om du ska spara det ska det förvaras i en tät burk i några dagar. Egengjorda nötmjöl kan härskna hyfsat snabbt.

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>