Små läckra nötscones

Till helgens frukost/brunch/eftermiddagsfika kan jag varmt rekommendera de här små saftiga skapelserna som jag har uppfunnit. De är både glutenfria, lchf- och gi-vänliga, saftiga, goda och enkla att göra. Hallå, kan det bli bättre? Du som äter vanligt mjöl borde också testa tycker jag, det är kul att variera sig och nötsmak är ju gott! Och till skillnad från vanliga scones blir de här nästan saftigare dagen efter. Tredje dagen efter bakandet så delade jag dem på mitten och stekte dem i smör. Supergott till lite äggröra eller så.

Nötscones 8-9 st
50 gram smör
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl (eventuellt kommer jag byta ut det mot mandelmjöl nästa gång eftersom de smakade ganska mkt kokos. Men gillar man det så…)
1 dl nöt- och frömjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk psylliumfrö
2 ägg
1 dl gräddfil
en rejäl nypa salt

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i smör, gräddfil och ägg. Klicka ut i muffinsformar. Strö över flingsalt och sesamfrön. Grädda i ugn, 175 grader i c:a 15 minuter (eventuellt ett par minuter till).

Share on Facebook

One thought on “Små läckra nötscones

  1. “du som äter vanligt mjöl” fick mig att se framför mig hur nån sitter med en sked och äter mjöl direkt ur påsen :) nötsmak är gott, de ser absolut riktigt smakfulla ut de här små sconesen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>