Rostade mandlar

Så. Nu är det dags för ett recept här tycker jag. För att utge sig för att blogga mycket om mat har jag verkligen legat lågt med det på sistone. Det är dock inte så att jag inte bakar eller lagar mat, snarare tvärtom. Men det är mycket som har känts lite meckigt och jobbigt med bloggandet den senaste tiden. Ja, som det här med att fota och föra över och redigera bilder. Och utan bilder är det hela mindre kul. Men nu kommer ett enkelt toppenrecept på goda snacks.

Rostade mandlar
200 gram mandlar
c:a 1 msk äggvita
massor av flingsalt
ganska mycket paprikapulver
lite chilipulver

Sätt ugnen på 175 grader. Häll mandlarna i en skål och blanda i äggvita. Börja med lite och tillsätt mer om det behövs. Rör runt dem med vitan tills mandlarna bara är precis fuktiga allihop. Strö över en massa salt och ganska mycket paprikapulver. Avsluta med lite chilipulver och rör runt ordentligt. Strö ut dem på bakplåtspapper på plåt och in i ugnen. Sätt larmet på fem minuter och rör runt då. Efter ytterligare fem är de klara. Kolla att de inte bränns och inte är fuktiga fortfarande. Går utmärkt att spara i tät burk efter att de svalnat. Nyttigt är det också!

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>