Frökex

Jag älskar knapriga kex och knäcke. Allra helst med massor av frön och havssalt på. Det här receptet bygger på att man orkar mala lite nötmjöl först men det går så himla snabbt och lätt så tveka inte! Goda med bara som de är eller med goda röror och pålägg till. Och nyttiga dessutom. Kör hårt!

Frökex (1/2-1 plåt)
2 dl nötmjöl
1 msk psylliumfrön
1 msk krossat linfrö
1 tsk salt
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1-2 msk rapsolja
1 dl kokande vatten

flingsalt

Blanda ihop allt det torra (utom saltet). Skulle du sakna någon av ingredienserna kan du bara ta lite extra av något annat. Tillsätt olja och vatten och rör ut till en gegga. Häll den på ett bakplåtspapper och bre försiktigt ut med slickepott till lagom tjocklek. Riktigt tunna är gott men går sönder lättare. Så vill man ha pålägg till är det bättre med något tjockare. Strö över rejält med flingsalt. Grädda i 150 graders värme tills de är helt torra. Det tar mellan 1-2 timmar. Förvara i en fin plåtburk!

Share on Facebook

One thought on “Frökex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>