Supergoda frökex

Jag har bakat och experimenterat en hel del med olika typer av frökex/knäcke och det blir oftast väldigt gott. Problemet tenderar att vara att de lätt går sönder och således är svåra att ber goda saker på. Och goda saker är ju ett måste. När vi var hos bästisBellan på sportlov bakade hon en variant som blev hur bra som helst. De har jag bakat i mängder sedan jag kom hem. Faktiskt gott att bara knapra som snacks men ännu bättre med cashewsmör eller cream cheese och avokado på. Ursprungsreceptet kommer från Cecilia Folkesson. Vi tackar för det! Så här gjorde jag:

Frökex (glutenfria, gi-vänliga och lchf)
1 dl krossade linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 solroskärnor
1 msk fiberhusk
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten

Flingsalt
Pumpakärnor

Blanda alla torra ingredienser. Häll i oljan och vattnet och blanda ihop. Bred ut på bakplåtspapper och strö över flingsalt och rostade pumpakärnor. Grädda i 150° C i 60 min. Dela i fyrkanter med vass kniv. Lägg på galler och lämna i ugnen på eftervärme i ca 60 min.

 

Share on Facebook

One thought on “Supergoda frökex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>