Utflykt och loppisar på Österlen

I fredags var det en vintrig dag med spröd luft och värmande solsken. Jag, mamma, pappa och E packade in oss i bilen och åkte på utflykt. Vi fick en superdag. Kaffetermos hade vi med oss och vårt första stopp var på stenugnsbageriet i Dalby där vi provianterade fantastiska kardemummabullar. Sedan körde vi vidare mot Österlen.

     

Vi hamnade i Kåseberga hamn, vid Ale stenar. Lite folk var det faktiskt som strosade omkring bland snöflingorna. Men inte alls som det är på sommaren. Rökeriet hade öppet men det var också det enda. Trots det hade vi en härlig stund i solen vid vattnet. E knatade omkring med en hand i mormors och den andra i morfars. Hoppa i varenda pöl ville han också.

     

Eftersom vi dessutom firade min mammas födelsedag lite extra just i fredags hade jag bestämt att vi skulle äta lunch på Olof Viktors vilket vi också gjorde. Räkmackor som hette duga satte vi i oss allesammans. Och bakverk förstås. Eftermiddagen ägnade vi åt loppisjakt. Det här stället kan jag verkligen rekommendera. Hur stort som helst och trevliga ägare. I Glemminge hittade vi också två öppna ställen. Visserligen gjorde det att vi kom lite sent till Sturup för att hämta mannen men jag menar…visst kan väl en matta, en porslinskanin, ett par skor, små glasskålar, barnböcker, en keps, en väst och en anka mer än väl gottgöra detta?? I vilket fall var vi alla överens om att vi haft en underbar dag!

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>